Sari la conținut

Grăsimea viscerală: băutura caldă care reduce semnificativ grăsimea dăunătoare de pe burtă

Grăsimea VISCERALĂ se înfășoară în jurul organelor abdominale, crescând riscul de boli de inimă, Alzheimer, diabet și accident vascular cerebral. S-a demonstrat că o băutură elimină grăsimea periculoasă de pe burtă.

Cercetătorii de la Școala de Sănătate Publică d au investigat efectele unei băuturi calde asupra celor stabilite ca având o „proporție mare de grăsime viscerală”. Echipa – de la Universitatea Peking, China – a inclus 118 voluntari în studiul lor de cercetare. Participanților li s-a repartizat aleatoriu una dintre cele trei băuturi pe care să le consume timp de „12 săptămâni”:

  • O băutură de control
  • 68,7 mg cofeină
  • 609,3 mg catechine.

„Zona de grăsime abdominală, greutatea corporală și compoziția au fost măsurate în săptămâna zero, săptămâna opt și săptămâna 12”, au observat cercetătorii.

Din cei 118 participanți, 104 au finalizat procesul de trei luni.

Cercetătorii au descoperit că grăsimea viscerală, greutatea corporală și grăsimea corporală au fost reduse „semnificativ” prin tratamentul cu ceai verde îmbogățit cu catechine.

Aceste efecte nu au fost observate în grupul de control, sugerând că catechinele – găsite în ceaiul verde – pot fi benefice pentru sănătatea oamenilor.

Cercetătorii au concluzionat: „Consumul băuturii de ceai verde îmbogățit cu catechine timp de 12 săptămâni a indus pierderea de grăsime viscerală”.

Grăsimea viscerală Vs grăsimea subcutanată

Grăsimea pe care o poți ciupi cu degetele este cunoscută sub denumirea de grăsime subcutanată.

Acest tip de grăsime, chiar sub piele, este mai puțin periculoasă decât grăsimea viscerală.

Grăsimea viscerală, de exemplu, se acumulează în jurul organelor interne – și chiar și persoanele slabe ar putea avea niveluri dăunătoare ale grăsimii.

Experții de la WebMD au evidențiat o ipoteză în jurul grăsimii viscerale și de ce este atât de periculoasă.

„Cercetătorii bănuiesc că grăsimea viscerală produce mai mult din anumite proteine care inflamează țesuturile și organele corpului și vă îngustează vasele de sânge”, au explicat experții.

„Aceasta poate face ca tensiunea arterială să crească și să provoace alte probleme”.

Una dintre cele mai ușoare modalități de a obține o „estimare aproximativă” cu privire la cantitatea de grăsime viscerală pe care o purtați este să vă măsurați talia.

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel