joi, octombrie 6, 2022

Grăsimea VISCERALĂ pândește adânc în cavitatea abdominală, crescând riscul de complicații cronice. Din fericire, s-a demonstrat că o băutură caldă scade „semnificativ în timp” grăsimea de pe burtă.

Grăsimea viscerală, cunoscută și sub denumirea de grăsime abdominală, invadează organe importante din organism, cum ar fi ficatul, stomacul, rinichii și intestinele. Această poziționare precară vă expune riscului de boli cronice, cum ar fi diabetul de tip 2, hipertensiunea arterială și bolile de inimă. Găsirea unor modalități de a reduce grăsimea de pe abdomen este, prin urmare, vitală.

Te-ar mai interesa: Sărbătoare 6 Octombrie. Rostește această rugăciune...

Dieta oferă o armă puternică împotriva grăsimilor mortale și anumite articole s-au dovedit deosebit de eficiente.

Potrivit unui studiu publicat în revista Obesity, ceaiul verde are proprietăți care reduc grăsimea viscerală.

Ceaiul verde este făcut din Camellia Sinensis – aceeași plantă din care provine ceaiul negru.

Pentru studiu, efectul de reducere a grăsimii corporale și reducerea riscurilor de boli cardiovasculare printr-un extract de ceai verde bogat în catechine a fost investigat la oameni cu stiluri de viață tipice.

Ceaiul verde conține un grup de antioxidanți numiti polifenoli, care asigură până la 30% din greutatea sa uscată. Cele mai multe dintre acestea sunt flavonoli, cunoscute în mod obișnuit ca catechine.

Te-ar mai interesa: Cauzele unei dureri de umăr. Medic: ”Poate veni ch...

Catechinele din ceaiul verde au făcut obiectul multor studii, oamenii de știință devin din ce în ce mai interesați de capacitatea catechinelor de a ajuta la grăsimile.

Pentru a investiga efectele anti-obezitate ale catechinelor, au fost recrutați pentru studiu femei și bărbați japonezi cu obezitate de tip grăsime viscerală.

A fost efectuat un studiu dublu-orb de 12 săptămâni, în care subiecții au ingerat ceai verde care conținea 583 mg de catechine (grupul de catechine) sau 96 mg de catechine (grupul de control) pe zi.

Te-ar mai interesa: Atenție! Aceste suplimente îți pot dubla riscul de...

Într-un studiu dublu-orb, nici participanții, nici cercetătorul nu știu ce tratament sau intervenție primesc participanții până la încheierea studiului clinic.

Subiecții au fost instruiți să își mențină aportul alimentar obișnuit și activitatea fizică normală.

Ce au aflat cercetătorii?

Scăderea zonei de grăsime viscerală și a zonei de grăsime subcutanată s-a dovedit a fi mai mare în grupul cu catechine decât în grupul de control.

Te-ar mai interesa: Anunțul momentului despre pastilele cu iod. Ce a t...

Grăsimea subcutanată este grăsimea care se află chiar sub suprafața pielii.

În mod crucial, zona de grăsime viscerală „a scăzut semnificativ în timp”, au observat cercetătorii.

Beneficiile nu s-au oprit aici. Scăderi mai mari ale tensiunii arteriale sistolice (TAS) și ale colesterolului LDL au fost găsite în grupul cu catechine, comparativ cu grupul de control.

Colesterolul LDL și hipertensiunea arterială sunt precursori ai bolilor de inimă care adesea vin mână în mână cu acumularea de grăsime viscerală.

Te-ar mai interesa: Alertă sanitară! Aliment retras din magazine de AN...

Ce cauzează acest efect anti-obezitate?

Descoperiri recente din studiile umane au descoperit că consumul de ceai verde și extracte de ceai verde poate ajuta la reducerea greutății corporale și a grăsimilor, prin creșterea metabolismului corpului nostru și a oxidării grăsimilor.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private