marți, iunie 6, 2023

Grăsimea VISCERALĂ, cunoscută și sub denumirea de grăsime de pe burtă, poate fi dăunătoare sănătății tale, deoarece atacă organele vitale din corpul tău. Pentru a putea pierde grăsimea supărătoare de pe burtă, trebuie să introduci în dieta ta o serie de alimente sănătoase.

Când îți evoci imaginea grăsimii , gândurile tale s-ar putea duce la substanța gelatinoasă pe care o poți ciupi. Cu toate acestea, grăsimea viscerală este diferită; se ascunde în interiorul cavității abdominale. Această locație dificilă este ceea ce face grăsimea dăunătoare. Din fericire, ajustările simple ale dietei pot ajuta la eliminarea acesteia.

Te-ar mai interesa: Avertismentul experților: Cea mai mortală boală in...

Depozitată adânc în abdomen, grăsimea viscerală se înfășoară în jurul organelor, inclusiv ficat, rinichi, pancreas și intestine.

Considerată periculoasă, grăsimea de pe abdomen are capacitatea de a elibera substanțe chimice în sânge.

În cele din urmă, acest tip de grăsime poate declanșa probleme grave de sănătate, de la diabet până la boli de inimă.

Vestea bună este că schimbările stilului de viață, cum ar fi o dietă sănătoasă și exercițiile fizice, s-au dovedit a fi foarte eficiente împotriva „vinovatului”.

La fel ca în orice dietă de slăbire, strategiile și principiile pentru reducerea grăsimii viscerale sunt aproape aceleași.

Te-ar mai interesa: Cum îți dai seama că ești în prag de infarct. Toat...

Clinica Mayo oferă trei sfaturi dietetice specifice care pot ajuta la eliminarea grăsimii abdominale.

Acestea includ:

  •  o dietă sănătoasă
  • renunțarea la cosumul de băuturi dulci
  • Menținerea dimensiunilor porțiilor sub control.

O dietă sănătoasă

Portalul de sănătate recomandă să adăugați o mulțime de alimente pe bază de plante în regimul alimentar zilnic.

Fructele, legumele și cerealele integrale ar trebui să fie elementele de bază ale noului tău protocol de pierdere a grăsimii viscerale.

În plus, ar trebui să includeți și surse de proteine slabe. În plus, proteinele au fost asociate anterior cu pierderea de grăsime viscerală, potrivit cercetărilor publicate în Biblioteca Națională de Medicină din Statele Unite.

Te-ar mai interesa: De ce crește tensiunea noaptea. Hipertensiunea art...

O mulțime de studii sugerează, de asemenea, că persoanele care consumă mai multe proteine tind să aibă mai puține grăsimi viscerale.

Acest lucru se datorează faptului că macronutrientul are o structură chimică complexă, ceea ce face ca organismul să-l descompună încet și, eventual, chiar să te mențină plin pentru mai mult timp.

Înlocuirea consumului de băuturi dulci cu apă

Deși un pahar de cola răce în timpul unui val de căldură ar putea suna de vis, Clinica Mayo insistă să se înlocuiască consumul băuturile dulci.

Te-ar mai interesa: Setea excesivă care nu poate fi potolită: Din ce c...

Acest lucru face ca noua voastră variată de băut, apa,  să fie ieftină și eficientă.

Menținerea dimensiunilor porțiilor sub control

Caloriile se pot acumula pe măsură ce ziua trece și mesele sunt consumate – „chiar și atunci când faci alegeri sănătoase”, explică portalul de sănătate.

Ei au sfătuit: „Acasă, micșorează-ți porțiile. În restaurante, împărțiți mesele – sau mâncați jumătate din masă și păstrați restul pentru acasă.”

Te-ar mai interesa: Intrarea Coreei de Nord în OMS stârnește indignare...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private