joi, decembrie 2, 2021

Grăsimea abdominală (denumită și grăsime viscerală) reprezintă grăsimea acumulată în abdomen, care umple spațiile dintre organele abdominale – ficat, intestine etc.

Spre deosebire de grăsimea

Te-ar mai interesa: Tensiunea arterială oscilantă face ravagii în orga...

de sub piele, cea pe care o putem apuca cu mâinile, denumită grăsime subcutanată, grăsimea viscerală este periculoasă pentru sănătatea noastră. Ea îmbracă organele importante din organism!

Este asociată cu rezistența la insulină, care poate duce la diabet de tip 2 și la risc crescut de boli cardiovasculare și cancer colorectal. La femei, este asociată și cu un risc crescut de cancer la sân și cu afecțiuni la nivelul colecistului, potrivit www.health.harvard.edu.

Cantitatea de grăsime viscerală pe care o purtam fiecare dintre noi este influențată, până la un anumit punct, de genele noastre, precum și de scăderea

Te-ar mai interesa: Alertă! O țară europeană suspendă folosirea acestu...

nivelului de estrogen la menopauză. În timp ce majoritatea avem atât grăsime subcutanată la nivelul taliei, cât și grăsime viscerală dedesubt, măsurarea taliei ne indică grăsimea viscerală estimată.

O circumferință a taliei mai mare de 88 cm la femei și 102 cm la bărbați constituie un semn de risc crescut de boli asociate grăsimii viscerale.

Din fericire, grăsimea viscerală poate fi îndepărtată. S-a demonstrat că treizeci de minute de exerciții aerobice (mers în ritm rapid, bicicletă etc.) de intensitate moderată efectuate 5 zile pe săptămână plus exerciții de rezistență (cu greutăți) câteva

Te-ar mai interesa: Remediu de excepție pentru inimă! Planta minune ca...

zile pe săptămână reduc grăsimea viscerală (abdomenele întăresc mușchii abdominali, dar nu ajută la diminuarea grăsimii viscerale).

Dieta este, de asemenea, foarte importantă. Mănâncă porții mai mici, ai grijă la grăsimi și crește aportul de fructe, legume, cereale integrale și proteine slabe.

Sursă foto: Clinica Mayo

Te-ar mai interesa: Cu toții facem această greșeală! Cum se gătește co...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor.

Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri