miercuri, noiembrie 25, 2020
Irina Lungu

Grecia este mai nerăbdătoare ca oricând să își deschidă porțile ferecate în timpul pandemiei de coronavirus.

Grecii au în sânge ieșitul în oraș, așadar faptul că au fost restricționați în a mânca și a bea la taverne pentru ei a fost un chin inimaginabil.

Însă de luni, 25 mai, situația începe să revină la normal, desigur cu norme stricte de igienă.

Grecia redeschide, de luni, universitățile, sălile de fitness, spațiile de antrenament, dar și tavernele și cafenelele.

Noi măsuri de relaxare a restricţiilor impuse de coronavirus în Grecia vor intra în vigoare începând de mâine, 25 mai, anunță Radio România Actualități.

Tot din 25 , vor reveni la cursuri și la laboratoare studenții, se vor deschide sălile de fitness și spațiile de antrenament.

Grecii aşteaptă cu mare nerăbdare să se deschidă tavernele, terasele, beach-bar-urile și cafenelele. Nerăbdarea este justificată din două motive. Primul, economic, deoarece această ramură numără peste 110.000 de firme şi împreună cu întregul lanţ valoric interconectat oferă peste 450.000 de locuri de muncă. Al doilea motiv este că ramura reprezintă și un mijloc de recreere și distracție, atât de specific vieții grecilor, care dă culoare și face neuitate vacanțele vizitatorilor străini. Deşi riscul epidemiologic în spații deschise pentru restaurante, cafenele și baruri este mic, autorităţile elene au prevăzut și au luat toate măsurile de securitate sanitară şi distanţare fizică pentru a reduce riscul de răspândire.

O distanță mai mare între mese, un număr maxim de șase persoane la o masă, personal care trebuie să poarte măști şi mănuși, dozatoare cu biocid pentru toți clienții – sunt numai câteva din măsurile ce vor garanta o distracţie fără griji.

Parteneri