sâmbătă, octombrie 16, 2021

Greșeala banală pe care mulți oameni o fac, indiferent de ce parte a globului se află. Însă un studiu internațional recent, menționat de Xinhua trage semnalul de alarmă: acest obicei este strâns corelat

cu o creştere a riscului de deces asociat afecţiunilor cardiovasculare.

Un grup de cercetători de la Universitatea Iowa din Statele Unite şi Universitatea de Ştiinţă şi Tehnologie Wuhan din China a ajuns la concluzia că persoanele care nu iau niciodată micul dejun prezintă un risc mai mare cu 87% de deces asociat cu o boală cardiovasculară spre deosebire de cele care mănâncă în fiecare dimineaţă.

Studiul a fost publicat la sfârșitul lunii aprilie 2019 în revista ştiinţifică Journal of the American College of Cardiology, potrivit Agerpres.

Pe baza datelor incluse în Sondajul Naţional privind

Sănătatea şi Nutriţia, realizat anual de Centrul American de Prevenire şi Control al Bolilor, specialiştii au identificat şi analizat date colectate între anii 1988 şi 1994 de la 6.550 de americani cu vârste cuprinse între 40 şi 75 de ani.

Acest studiu este primul de acest tip care analizează impactul micului dejun asupra riscului de deces asociat bolilor cardiovasculare, după cum a subliniat Wei Bao, profesor asociat la Universitatea Iowa, coautor al cercetării.

Obiceiul de a sări peste micul dejun a reprezentat totodată un indicator comportamental al stilului de viaţă nesănătos, cei care

nu mănâncă dimineaţa ”având mai multe şanse să fie supraponderali, mari consumatori de alcool, foşti fumători, cu un nivel ridicat de colesterol, un venit redus şi o alimentaţie precară”, a adăugat Bao.

”Studiul nostru subliniază beneficiile micului dejun pentru susţinerea sănătăţii cardiovasculare”, au declarat cercetătorii implicaţi.

Potrivit datelor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), afecţiunile cardiovasculare reprezintă principala cauză de deces la nivel mondial – 17,9 milioane de decese, reprezentând 31% din numărul total de decese la nivel mondial.

Ultimele stiri