Sari la conținut

Greșeala pe care credincioșii o fac în BISERICĂ. Părintele Cleopa: Este un mare păcat!

Părintele Cleopa, socotit drept unul dintre cei mai de seamă duhovnici ai Bisericii Ortodoxe Române, a scris câteva reguli de care trebuie să țină cont fiecare atunci când se duce la biserică.

„Bărbații în biserică trebuie să stea în partea dreaptă, iar femeile în partea stângă”, este una dintre regulile de care credincioșii nu țin cont.

Este un mare păcat să vorbești în biserică, spune preotul, dar și să pleci înainte ca slujba să se termine.

De asemenea, o altă mare greșeală pe care majoritatea credincioșilor o fac, fără să știe, este modul în care venerează icoanele, potrivit Antena 3.

„Când vă închinați la sfintele icoane, să nu sărutați sfinții pe față, că-i păcat. Nu-i voie. Dacă sfântul este pictat în picioare, îi săruți picioarele”, a spus părintele.


Părintele Cleopa: Ce se întâmplă cu omul care moare fără lumânare

Părintele Cleopa a explicat în timpul vieții sale ce se întâmplă cu persoanele care mor fără lumânare. Potrivit spuselor sale, nu este un lucru grav, lumânarea fiind doar un simbol.

”Dacă moare omul fără lumânare nu-i nimica. Lumânarea este numai un simbol. Auzi ce spune Mântuitorul în Evanghelie, ca să arate care-i lumânarea noastră: Așa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor – și apoi arată care-i lumina – că, văzând oamenii faptele cele bune ale voastre, să-L slăvească pe Tatăl vostru Care este în ceruri. (…) Măi, pe cutare nu l-ai văzut niciodată în crâșmă, nu l-ai auzit vreodată înjurând, l-ai văzut totdeauna la biserică, ai văzut copiii lui cum se închină, ai văzut că-i milostiv, ai văzut că postește sfintele posturi, merge la mărturisiri cât mai des, este o lumină pentru tot satul.

Asta-i lumina. Faptele bune. Poți să ai un milion de lumânări, nu-ți ajută nimic la moarte. Cine le-a aprins lumânarea la cei care au murit pe front? Iată lumina: dacă au avut fapte bune, aceea-i lumina. Lumânarea este un simbol”, a explicat părintele Cleopa Ilie, potrivit sfaturiortodoxe.ro.

Prisăcaru Theona

Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel