marți, ianuarie 25, 2022

Comunicarea este totul într-o relație. Aceasta este fraza pe care o auzim mereu, însă există discrepanțe în comunicarea intre două persoane aflate într-o relație la orice pas. Iată care sunt cele mai dese greșeli de comunicare și ce poți să faci ca să le eviți sau să le rezolvi

1. Aduci în discuție probleme trecutului

A lăsat iar vasele nespălate, iar tu în loc să îi reproșezi doar asta începi să aduci în discuție și lucrurile din trecut care te-au supărat. Astfel, se crează un cerc vicios în care vă certați pe probleme pe care ați fost de acord să le depășiți deja.

Te-ar mai interesa: Vrei să slăbeşti? Urmează regulile monahale şi rez...

Cum să repari asta – Concentrează-te pe probleme principală și nu divaga de la subiect. Dacă vezi că încă aduceți în discuție și alte probeleme mai vechi este timpul să le pui pe hârtie și să le discuți cu partenerul/partenera când sunteți calmi.

2. Vă certați prin mesaje

Vă certați sau discutați lucruri serioase prin mesaje. Deși suntem în secolul unde comunicarea se face instant, mesajele text nu sunt ca scrisorile din secolul trecut. Un “îmi pare rău” nu are aceeași valoare printr-un mesaj text și chiar dacă există 150 de milioane de emoticonuri, nimic nu poate exprima ceea ce încerci să spui. Dacă partenerul tău începe o ceartă prin mesaje, atunci trebuie să vă opriți și să stabiliți când vă puteți vedea pentru a discuta problema.

Te-ar mai interesa: Horoscop 24-30 ianuarie. Astrolog: Săptămâna este ...

3. Război rece

Când vă certați unul din voi adoptă strategia războiului rece și tace pentru a nu spune lucruri care l-ar putea răni pe celălalt sau în speranța de a pune stop certurilor, însă asta nu este o soluție. Poate părea o soluție pe moment, însă așa procedează copii la grădiniță. În schimb, trebuie să luați problema rațional și chiar dacă vă spuneți tot ce aveți de spus pe moment, probleme nu se rezolvă de la sine. Ea trebuie discutată împreună pentru a găsi o soluție.

Te-ar mai interesa: Anunț de ultimă oră despre tratamentul Pavloxid de...

A.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private