miercuri, februarie 8, 2023

Greşeli de Sărbători! Oamenii fac greșeli comune de dietă în cea mai frumoasă perioadă a anului, lucru rău pentru cei care țin la siluetă. Nutriţionistul Marisa Moore spune că „nu trebuie să vă îngrijoraţi de greutatea dvs. în fiecare zi, astfel încât vă puteţi bucura de Sărbători”, spune medicul.

Cântăritul în fiecare dimineaţă este o modalitate bună de a vă urmări greutatea, dar, potrivit nutriționistului, acest lucru poate fi de fapt rău pentru tine.

Te-ar mai interesa: Un medicament luat frecvent de oameni ar putea cre...

„De obicei, nu recomand să vă cântăriţi în fiecare zi, deoarece pot să apară atât de multe schimbări minore [care vă afectează greutatea]”, spune nutriţionistul Marisa Moore.

Nutriționistul spune că modificările de greutate pot fi influențate de reţine apa, ceea ce se va întâmpla dacă mâncaţi ceva la o petrecere.

Cântăriţi-vă o dată pe săptămână

„Asta înseamnă că nu trebuie să vă îngrijoraţi de greutatea dvs. în fiecare zi, astfel încât vă puteţi bucura de Sărbători”, spune medicul.

Renunţaţi la gustări

Când vă cântăriţi, nu vă faceţi griji dacă vedeţi că aveţi două kilograme în plus pentru că este probabil greutatea apei. Dar dacă mai mult decât atât, ar fi indicat să renunţaţi la gustări.

Te-ar mai interesa: Un medic din Cuba dezvăluie rețeta naturală pentru...

Te înfometezi înainte de abundenţă

„Nu este un secret faptul că Sărbătorile sunt o mină de aur când vine vorba de preparete calorice şi delicioase. Insa dacă îţi vei nota ce ai de gând să mănânci în ziua respectivă, este o primă mişcare ce te va ajuta. Când suntem în familie, avem tendinţa de a mânca tot ceea ce este la vedere – ceea ce aduce mari şanse să optaţi pentru bunătăţi şi cocktailuri.Şi înfometatul pe tot parcursul zilei duce, de asemenea, un efect psihologic ciudat: Deoarece nu aţi mâncat nimic, vă simţiţi îndreptăţit să vă bucuraţi de porţiuni uriaşe din orice doriţi”, mai spune nutriționistul.

Te-ar mai interesa: Băutura care ajută la reducerea riscului de forma...

Mai degrabă decât să optaţi pentru ”totul sau nimic”, încercaţi o abordare mai moderată. „Mănâncă cât de cât normal, dar totuşi tăiaţi puţin in cantitate”, spune Marisa. Luaţi jumătate din porţia obişnuită de orez de la prânz, de exemplu, sau săriţi pâinea la ciorbă sau salată.

Dieta până 1 ianuarie

Parada nesfârşită a oportunităţilor de junk food dinaintea Sărbătorilor te poate face să-ţi impui că vei renunţa la mâncarea nesănătoasă şi la încercarea de a mânca sănătos până la Anul Nou. Singura problemă? „Odată ce ştii că ai exagerat, este nevoie de mai mult timp decât crezi pentru a-ţi reveni. Deci, 1 ianuarie se transformă în 15 ianuarie, iar lucrurile nesănătoase devin obiceiuri”. Mâncarea de tip junk vă va face să vă simţiţi fizic, mental şi emoţional mai rău – ceea ce nu este o modalitate tocmai bună pentru a petrece cea mai minunată perioadă a anului.

Te-ar mai interesa: Medicul Radu Zamfir: Acestea sunt simptomele cance...

Dar cum să împiedicaţi o serie de evenimente din perioada de vacanţă să vă şi kilograme în plus? Marisa spune că ar trebui să be bucurăm de alimentele preferate atunci când suntem la o petrecere sau un eveniment special, dar apoi să ne întoarcem la dieta normală. „Revenirea pe drumul cel bun cât mai curând posibil este cheia, pentru că este vorba de obiceiurile pe care le avem”, spune nutriţionistul, potrivit clicksanatate.ro.

Te-ar mai interesa: Primele cuvinte ale Ecaterinei, fetița preotului N...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private