miercuri, iunie 7, 2023

Insomnia este o problemă care ne afectează pe toţi, pe perioade mai lungi sau mai scurte de timp. Există o serie de explicaţii medicale pentru lipsa unui somn odihnitor.

„Cel mai greu se digeră carnea de oaie. Carnea de oaie se duce în patru ore. Carnea de miel și vită se duc în trei ore. Alte alimente mai ușoare se digeră în două ore.

Dacă ai mâncat drob, este nevoie de trei ore pentru digestie. Dacă mănânci o salată boeuf cu puțină maioneză, pe două felii de pâine prăjită, poți apoi, la o oră jumate după, să mănânci iar”, a zis medicul Alin Popescu.

Te-ar mai interesa: Spune NU osteoporozei! 6 moduri de a îmbunătăți de...

„După ce mâncăm, trebuie să mai lăsăm cel puțin două ore și jumătate până mergem la culcare. Există o regulă pe care mulți nu o respectă… din păcate.

Niciodată nu trebuie să mergi la culcare cu stomacul plin. În loc ca organismul să își încarce, cu adevărat, bateriile pentru a doua zi, își face digestia. Și normal că a doua zi ne mirăm ce somn agitat am avut, ce prost am dormit.

Dormitul prost vine de la faptul că fie este prea frig, fie prea cald în cameră, vine de la faptul că am stomacul plin, că este camera neaerisită, plină de fum eventual de la țigările arse. Un somn prost mai este și din cauza unei saltele prea moale, de la o pernă prea mare etc”, a mai spus medicul la DC News, DC News TV și DC Medical.

Te-ar mai interesa: Dr. Cezar spune care este cel mai bun ”medicament”...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private