Sari la conținut

Greșeli pe care trebuie să le eviți în viața de cuplu! Aceste obiceiuri ne pot distruge

probleme de cuplu
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
problemele in cuplu afecteaza femeile

Greșeli pe care trebuie să le eviți în viața de cuplu! Sfaturi de la psihologi: „Nu acceptaîn viața ta  persoanele care consumă alcool sau alte substanțe nocive, mincinoșii sau persoanele violente!”

Potrivit experților, dragostea este definită ca o stare de atașament conștientă, intensă și de durată față de o altă persoană, în timp ce dorința sexuală este caracterizată ca o stare de scurtă durată care vizează obținerea plăcerii.

Iubirea și dragostea sunt emoții complexe care sunt greu de descris în cuvinte. Aceste cuvinte sunt folosite de oameni în diferite situații, deoarece există diferite tipuri de iubire. Dragostea de sine, dragostea pentru partener, dragostea pentru copii, dragostea pentru țară, dragostea pentru natură, dragostea față de aproape, dragostea pentru animale etc.

Citeste si:

Care sunt cele mai des întâlnite greșeli în relații?

Potrivit psihologilor, este important să vezi care sunt „red flags” sau semnalele care îți arată că ai putea fi într-o relație nepotrivită.

Nu te lăsa controlat. Un red flag merită partenerii care nu te respectă și nu își dau interesul în relație

Puțină gelozie nu strică în nici o relație, dar dacă partenerul tău/partenera ta începe să devină posesiv/ă, să-ți controleze planurile, felul în care te îmbraci, cu cine petreci timpul liber sau te izolează de prieteni și familie, poate fi un semn grav de abuz emoțional.

Nu se oprește din a te complimenta și a-ți spune cât de perfect ești

Oricine își dorește ca partenerul să îi facă coplimente uneori, dar va deveni enervant atunci când ajungi să fii pus pe un piedestal de către partener, pentru că ajungi să devii o proiecție a unei idei perfecte pe care o are în cap și, de fiecare dată când distrugi acele așteptări, fiind o ființă umană normală, partenerul tău poate deveni imposibil de mulțumit.

Nu accepta persoanele care consumă alcool sau alte substanțe nocive
Un alt red flag este pentru persoanele care abuzează de alcool sau droguri. Dacă întâlnești o astfel de persoană ar fi bine să purtați o conversație serioasă pentru a-ți putea da seama cât de dependent este de aceste lucruri. Dacă, totuși, recunoaște problema și chiar primește ajutor, acest lucru v-ar putea aprofunda relația. Însă nu așteptați ca o persoană dependentă să își schimbe peste noapte obiceiurile. Aveți nevoie de timp și de răbdare.

Partenerul te minte foarte des
Dacă observi că partenerul tău te minte des, ar trebui să începi să te întrebi cât de onestă este relația voastră. O relație de lungă durată se construiește pe încredere, iar minciunile de la începutul unei relații sunt cu siguranță un red flag și ar trebui să îți ofere motive de îngrijorare.

Partenerul are ieșiri violente
Cel mai mare red flag îl poți oferi unei persoane violente. O persoană care arată violență față de tine, de cei dragi, de străini și chiar de animale, este un red flag serios. Cu siguranță îi lipsește empatia față de persoanele din jurul său și va provoca mult rău celor apropiați. Cu siguranță nu vei fi o excepție, potrivit Kanal D.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.