Bărbat vaccinat antigripal a murit de gripă! Este a treia victimă din acest sezon

Bărbat vaccinat antigripal a murit de gripă! Este a treia victimă din acest sezon
Bărbat vaccinat antigripal a murit de gripă! Este a treia victimă din acest sezon

Al treilea român care moare din cauza gripei! Era chiar și vaccinat antigripal, însă nu s-a mai putut face nimic

Gripa s-a instalat în România în forță. Tot mai mulţi români se îmbolnăvesc de gripă. Potrivit Institutului Naţional de Sănătate Publică, în întreaga ţară, numărul total al cazurilor de infecţii respiratorii acute depăşeşte 80 de mii. Astăzi s-a înregistrat un nou deces, al treilea din acest sezon rece, din cauza gripei, informează Radio România Actualități.

Din păcate, un bărbat de 78 de ani, care era vaccinat anigripal, dar care avea şi alte probleme de sănătate, a murit astăzi în judeţul Argeş, unde sunt confirmate, până în prezent 61 de cazuri de gripă.

Alte judeţe unde s-au înregistrat cazuri numeroase sunt Braşov, Cluj, Sibiu, Prahova, Galaţi şi municipiul Bucureşti. La Constanţa, accesul vizitatorilor a fost limitat la Spitalul de Boli Infecţioase, iar pacienţii sunt izolaţi pe tipuri de afecţiuni în urma măsurilor speciale luate la unitatea medicală pentru reducerea riscului de îmbolnăviri prin afecţiuni respiratorii.

Institutul Naţional de Sănătate Publică precizează că numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute înregistrate în ţară, doar săptămâna trecută, a depăşit 80 de mii. Totuşi, este cu 30% mai mic faţă de cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent. Potrivit cifrelor, morbiditatea prin infecţii respiratorii acute s-a încadrat în intervalul aşteptat în această săptămână, iar activitatea gripală a evoluat cu intensitate scăzută. INSP precizează că, până la data de 19 ianuarie, au fost imunizate antigripal peste un milion 400 de mii de persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii.

1570 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook
powered by Binbox