Sari la conținut

Gripa continuă să facă victime în România. Un băiețel de 4 ani,cu febră și convulsii, a murit la spitalul din Onești

bebelus
Sursă foto: Wallpaper Flare
Microchimerismul fetal: amprenta bebelușului în mamă

Un copil de doar 4 ani din judeţul Bacău, a murit la Spitalul din Oneşti din cauza complicațiilor provocate de gripă. Copilul era dintr-un sat din comuna Târgu Trotuș, iar micuțul a ajuns la spital în stare gravă, cu febră mare și convulsii.

Potrivit medicilor, copilul era în stop cardio respirator când a ajuns la Camera de Urgențe a Spitalului din Onești. A fost intubat, s-au făcut manevre de resuscitare, dar pacientul nu a putut fi salvat. La o oră de la internarea lui în spital a fost declarat decesul.

gripa
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

Sute de cazuri în doar o săptămână în Bacău

Potrivit Direcției de Sănătate Publică, în județul Bacău s-au înregistrat într-o singură săptămână 455 de cazuri de gripă, aproape dublu faţă de primele 7 zile ale anului. Cele mai multe îmbolnăviri au fost înregistrate la pacienți cu vârsta intre 15 și 49 de ani, potrivit tvrinfo.ro.

La nivelul întregii țări s-au înregistrat peste o sută de mii de infecții respiratorii. Până acum 22 de persoane au murit din cauza gripei, cele mai multe cu vârstă de peste 65 de ani.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel