vineri, aprilie 10, 2020

Gripa în România, cum evoluează ea?

La noi în țară, numărul îmbolnăvirilor de gripă continuă să crească, iar medicii avertizează că tendinţa se va menţine şi în perioada următoare.

Până acum, sunt aproape o mie de cazuri confirmate de analize de laborator şi 34 de decese. În judeţul Vaslui două persoane au murit din cauza gripei şi niciunul dintre bolnavi nu era imunizat antigripal, deşi stocurile de vaccin sunt suficiente. Din acest motiv, medicii de familie nici nu au mai solicitat suplimentarea acestora, potrivit Radio România Actualități.

Citește și: Medic american: ”Aciditatea este cauza tuturor bolilor.” Iată cum vă puteți alcaliniza organismul

Din cauza gripei de tip A în județul Vaslui s-a înregistrat, de la începutul anului, al doilea deces. La finele lunii ianuarie, o fetiță de 11 luni nevaccinată antigripal a decedat, iar recent o femeie în vârstă de 88 de ani, de asemenea neimunizată, dar și cu alte afecțiuni, a decedat la Spitalul “Elena Beldiman” din Bârlad.

Direcția de Sănătate Publică Vaslui constată o creștere, de la o săptămână la alta, a numărului de persoane diagnosticate cu gripă, în prezent ajungându-se la 54 de cazuri, dintre care 40 au necesitat internare de ugență. Medicii au constatat că niciuna dintre persoanele bolnave nu fusese vaccinată împotriva gripei. În ceea ce privește vaccinul antigripal, în prezent, în județ mai sunt disponibile doar 133 de doze, din cele aproape 38.000 primite de la Ministerul Sănătății, la începutul sezonului rece.