Sari la conținut

Grupa de sânge care îmbătrânește cel mai lent

grupe sanguine carne
Sursă foto: arhiva Doctorul ZIlei
Persoane cu o anumita grupă de sânge îmbătrânesc mai repede

Dintre toate grupele de sânge, una este considerată cea care care îmbătrânește cel mai lent. Cercetătorii spun despre acea grupă că prezintă un risc mai mic de a dezvolta boli cardiovasculare și boli cronice legate de înaintarea în vârstă. Totuși, aceste constatări pot varia în funcție de factorii genetici și stilul de viață.

Cercetătorii britanici spun că există o legătură între grupele de sânge și rata de îmbătrânire a organismului.

Cea mai lentă îmbătrânire naturală

grup de sange
Sursă foto: arhivă Doctorul ZIlei

S-a dovedit că cea mai lentă îmbătrânire naturală are loc la cei cu grupa de sânge a treia (B), potrivit Daily Express, experții explică acest lucru prin faptul că celulele lor măduvei osoase trec în sânge, îmbunătățind astfel calitatea acestuia și, pe măsură ce acesta. au fost, sunt în mod constant întineriți.

Descoperirile oamenii de știință

Deși proprietarii primei grupe sanguine (0) îmbătrânesc mai repede, printre aceștia au fost identificați cei mai mulți centenari din lume. Ei ajung la concluzia că rata de îmbătrânire nu este proporțională cu speranța de viață. Fapte interesante despre tipurile de sânge Sângele este împărțit în 4 grupe – cele patru grupe sanguine principale depind dacă aveți două antigene specifice, A și B, potrivit sursei citate.

Sistemul de grupe sanguine ABO

Acesta este sistemul de grupe sanguine ABO, explică dr. Carol DerSarkisian: Grupa A are antigenul A și anticorpul B (beta). Grupa B conține antigenul B și anticorpul A (alfa). Grupa AB conține antigenele A și B, dar nu există anticorpi A și B (alfa și beta). Grupa O nu are antigene A sau B, dar are atât anticorpi A cât și B (alfa și beta). Al treilea tip de antigen se numește factor Rh. Fie ai acest antigen (grupa ta de sange este Rh+ pozitiv), fie nu ai acest antigen (grupa ta de sange este Rh- sau negativ).

Transfuzia de sânge se efectuează luând în considerare grupul și factorul Rh. Este mai sigur să transfuzi sânge care se potrivește cu grupul și factorul Rh dintre donator și primitor. Persoanele cu grupa sanguină 0 sunt considerate donatori universali de transfuzii de sânge. În timp ce persoanele cu grupa AB (IV) sunt considerate destinatari universali – pot primi sânge din orice grup. Cea mai rară grupă de sânge este AB negativ. Afectează mai puțin de 1% din populația lumii.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel