Sari la conținut

Guvernul a aprobat proiectul de investiţii care vizează digitalizarea a 18 spitale de adulţi şi pediatrie din România

spital oncologic
Sursa foto: Arhiva Doctorul Zilei

Din cuprinsul articolului

Executivul a adoptat hotărârea care aprobă Notei de fundamentare privind necesitatea şi oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente proiectului de investiţii „Sistem informatic pentru evidenţa clinică a secţiilor A.T.I. (S.I.E.C – A.T.I.)”.

Actul normativ vizează proiectul de investiţii se află în plin proces de implementare şi are ca obiectiv digitalizarea celor mai importante 18 spitale de adulţi şi pediatrie din România prin implementarea unui sistem informatic modern de monitorizare, documentare, schimb de date medicale în situaţii de urgenţă, consultarea şi/sau acordarea celui de-al doilea aviz de la distanţă şi suport al proceselor aferente activităţilor de anestezie şi terapie intensivă (ATI).

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Guvernul a aprobat, astfel, o hotărâre care vizează necesitatea şi oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente proiectului de investiţii „Sistem informatic pentru evidenţa clinică a secţiilor A.T.I. (S.I.E.C – A.T.I.)”, arată comunicatul de presă al Executivului.

Proiectul de investiţii se află în plin proces de implementare şi are ca obiectiv digitalizarea celor mai importante 18 spitale de adulţi şi pediatrie din România prin implementarea unui sistem informatic modern de monitorizare, documentare, schimb de date medicale în situaţii de urgenţă, consultarea şi/sau acordarea celui de-al doilea aviz de la distanţă şi suport al proceselor aferente activităţilor de anestezie şi terapie intensivă (ATI).

Avantajele noului sistem informatic

Noul sistem informatic va ajuta la distribuirea marilor urgenţe medico-chirurgicale (urgenţe chirurgicale cardiace, vasculare, neurochirurgicale etc.) şi controlul direcţionării corecte, pe criterii bine stabilite a acestor pacienţi către sălile de operaţie şi secţiile ATI şi va duce la creşterea calităţii îngrijirilor medicale şi facilitarea accesului cetăţenilor la servicii medicale de calitate prin implementarea unui sistem informatic unitar pentru cele 18 unităţi, mai arată sursa citată de News.ro.

Un număr de 980 cadre medicale (180 medici si 800 asistente medicale) din cele 18 spitale, care vor fi instruite in cadrul proiectului, vor avea la dispoziţie instrumentul informatic care le va permite creşterea vitezei de reacţie în cazurile cu evoluţie negativă bruscă, prin emiterea automată de alarme pe baza analizei parametrilor medicali monitorizaţi de sistem.

Personalul medical va fi degrevat de activităţi administrative (completarea foilor de observaţie şi raportări administrative), conform sursei menţionate. Valoarea totală a proiectului este de peste 134 milioane de lei, din care aproximativ 114 milioane de lei reprezintă finanţare europeană nerambursabilă.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: