Sari la conținut

Strategia României de digitalizare în Sănătate, prezentată la Bruxelles

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
investiţii masive în digitalizare

Secretarul de stat Alexandru Rogobete a prezentat, la un eveniment organizat de Direcţia Generală pentru Reforme Structurale din cadrul Comisiei Europene, Strategia României de digitalizare în sănătate, care include proiecte de 650 de milioane de euro pentru 200 de unităţi sanitare.

La începutul acestei săptămâni, secretarul de stat Alexandru Rogobete a participat la Bruxelles la un eveniment organizat de structurile Comisiei Europene, având ca temă schimbul de experienţă în domeniul strategiei naţionale de digitalizare a sistemului medical din România.

Proiecte în valoare de peste 650 milioane de euro

”Oficialul român a prezentat obiectivele generale ale Strategiei Naţionale de Digitalizare în Sănătate şi proiectele de investiţii în digitalizare cu fonduri europene pe care Ministerul Sănătăţii le coordonează.

Proiectele de digitalizare din Sănătate sunt parte a primei Strategii Naţionale de Digitalizare, demarată în luna iunie în parteneriat cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi toţi reprezentanţii principalelor instituţii medicale din România.

Concret, este vorba de proiecte în valoare de peste 650 milioane de euro care vor fi direcţionaţi către digitalizarea a peste 200 de unităţi sanitare, transformarea digitală a activităţii din Ministerul Sănătăţii şi din subordonate, dezvoltarea sistemului informatic al CNAS şi realizarea unui sistem naţional de telemedicină”, se arată într-un comunicat al MS citat de News.ro.

”Este o onoare pentru noi să fim invitaţi la nivelul Comisiei Europene să prezentăm modelele folosite de Ministerul Sănătăţii pentru realizarea proiectelor de digitalizare a sistemului de sănătate din România.

În mod special, colegii de la Brussels au apreciat structura simplă, logică şi clară a Strategiei Naţionale de digitalizare în Sănătate pe care o realizăm în România. Lucrăm împreună cu responsabilitate şi bună credinţă pentru a schimba în bine înfăţişarea sistemului medical” a declarat Rogobete, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

Evenimentul a fost organizat de Direcţia Generală pentru Reforme Structurale din cadrul Comisiei Europene şi a avut loc la Brussels în perioada 3-4 octombrie.

În 24 august, Ministerul Sănătăţii a lansat un nou apel de proiecte, în valoare de 100 de milioane de euro, pentru digitalizarea instituţiilor din domeniul sănătăţii. Este vorba despre achiziţionarea de echipamente IT şi de soluţii digitale pentru debirocratizarea administraţiei medicale.

Eligibile să aplice au fost Direcţiile de Sănătate Publică, Institutul Naţional de Sănătate Publică, Institutul Naţional de Transfuzii, Serviciile de Ambulanţă, Agenţia Naţională de Transplant şi lista poate continua.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel