marți, august 16, 2022

Guvernul acestei țări vrea să plătească tinerilor 250 de euro pe lună, timp de doi ani. „E o problemă gravă”

Spaniolilor cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani ar trebui să li se ofere un bonus lunar pentru a-i ajuta să părăsească casa părinților și să plătească chirie. Aceasta este propunerea premierului Spaniei, Pedro Sánchez.

Beneficiul de 250 EUR (213 lire sterline sau 290 dolari) ar fi acordat timp de până la doi ani și face parte dintr-un pachet mai larg de locuințe.

Te-ar mai interesa: Simptome de cancer: semnul „brusc” pe care îl pute...

Guvernul acestei țări vrea să plătească tinerilor 250 de euro pe lună, timp de doi ani. „E o problemă gravă”

Autoritățile vor să acorde un bonus lunar acestei categorii de cetățeni ca să-i ajute să plătească chiria și să se mute din casa părinților. Potrivit spuselor premierului, locuințele reprezintă una dintre problemele principale în Spania.

„Locuințele reprezintă o problemă gravă în țara noastră”, a declarat Sánchez, potrivit BBC.

Astfel tinerii din Spania ar putea primi din partea statului suma de 250 de euro, de-a lungul unei perioade de până la doi ani. Pogramul face parte dintr-un pachet mai amplu de măsuri privind locuințele din Spania.

Un proiect de lege de închiriere ar introduce, de asemenea, plafoane de închiriere pentru marii proprietari, în special în zonele în care chiria a crescut în ultimii ani. Spania are printre cele mai mari rate de proprietate în Europa.

Te-ar mai interesa: Testul simplu care poate detecta DEMENȚA precoce. ...

Dar asta înseamnă, de asemenea, că mai puțin de una din patru case sunt disponibile pentru închiriere. Și în unele zone, precum marile orașe din Madrid și Barcelona, ​​chiriile au crescut în timp ce veniturile au scăzut cu peste 7% în doar un an din cauza pandemiei Covid-19.

Tinerii spanioli pleacă de acasă în jurul vârstei de 30 de ani

Conform planurilor primului ministru, bonusul pentru tineret va fi transferat de către autoritățile regionale autonome din Spania persoanelor cu vârsta sub 35 de ani care câștigă mai puțin de 23.725 de euro pe an.

Te-ar mai interesa: Cum arată fiicele Danei Budeanu. Gemenele au 17 an...

Aceștia ar decide dacă ar fi distribuit pe persoană sau pe o locuință închiriată. Intenția este de a permite mai multor tineri să se mute din casele părinților lor.

Spaniolii își părăsesc casa părintească la vârsta de 30 de ani, cu aproape patru ani mai târziu decât media UE, potrivit cifrelor Eurostat. Și, de la vârful ultimului boom economic al Spaniei în 2007, proporția tinerilor cu vârste cuprinse între 16 și 29 de ani care au plecat de acasă a scăzut constant, de la 26% la 16% anul trecut.

Te-ar mai interesa: Previziuni apocaliptice: Vin extratereștii, iar pr...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private