luni, martie 27, 2023

Varianta Delta este, susțin specialiștii, responsabilă pentru apariția valului 4 în România. Aceasta are o contagiozitate crescută și afectează, spre deosebire de valurile precedente, și tinerii și copiii. Secțiile ATI sunt ocupate, iar presiunea asupra sistemului sanitar începe să fie resimțită de medici.

Jumătate dintre persoanele internate acum în spital din cauza infecției cu SARS-CoV-2 sunt persoane mult mai tinere decât erau în valurile precedente, a spus expertul în sănătate publică Emilian Imbri, potrivit Digi24.

Te-ar mai interesa: Cum ne afectează stresul sănătatea mintală. Medic:...

Secțiile ATI sunt deja pline de bolnavi, fiind primele locuri din spitale care se ocupă. Această situație este nemaiîntâlnită, iar medicii trag un semnal de alarmă în privința evoluției pandemiei.

În următoarele săptămâni, valul 4 ar putea face tot mai multe victime.

Valul 4 afectează tot mai mulți tineri și copii

„Jumătate din cei care se internează acum sunt cu vârste mult sub ceea ce s-a întâmplat în primele valuri. Sunt mai mulți tineri și copii față de câți se îmbolnăveau în prima etapa a atacului viral.

Tinerii, de frică, ezită să meargă la doctor și după primele 5-6 zile, când încep și modificări ale celulelor în care virusul pătrunde, n-au ce face. Si iată rezultatul: apar la spital. Există cazuri în care modul în care se apară organismul poate determina furtunile citokinice. Practic, te ucide forța de apărare”, a declarat Emilian Imbri.

Te-ar mai interesa: Iată care sunt obiceiurile care te îngrașă fără să...

Ar putea doza a 3-a să îmbunătățească situația actuală?

Medicul Emilian Imbri susține că a treia doză nu va face o diferență foarte mare. Aceasta este destinată în special persoanelor vulnerabile, deja vaccinate cu schema completă, cu scopul de a stimula răspunsul imun.

Astfel, pentru a evita efectele devastatoare ale răspândirii variantei Delta, mai multe persoane ar trebui să se imunizeze cu schema completă de vaccinare.

Te-ar mai interesa: Noua variantă de tuberculoză pune toată lumea pe j...

Doza a treia nu va ajuta foarte mult presiunea. Doza a treia este pentru persoane ca mine, peste 65 de ani cu comorbidități, tocmai pentru a stimula apărarea unui organism. O s-o facă în special bătrânii și persoanele bolnave”, a adăugat medicul.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private