Sari la conținut

Guvernul dă mai mulţi bani pentru serviciile medicale paraclinice recomandate de medicii de familie

bani
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Managerul unui spital din Bucuresti urmarit penal

Executivul a aprobat o hotărâre de Guvern care prevede posibilitatea suplimentării sumelor pentru serviciile medicale paraclinice, recomandate de medicii de familie la consultaţiile preventive din pachetul de bază.

Altă reglementare a actului normativ se referă la procentul de compensare pentru medicamentele imunologice folosite pentru producerea imunităţii active de care beneficiază unele segmente populaţionale în tratamentul ambulatoriu, prevăzute în sublista E, care este de 50% din preţul de referinţă pentru cele din secţiunea E1, şi 100% din preţul de referinţă pentru cele din secţiunea E2.

Prin urmare, Executivul a aprobat hotărârea de Guvern pentru modificarea şi completarea anexei nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 521/2023 pentru aprobarea pachetelor de servicii şi a Contractului-cadru care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale, a medicamentelor şi a dispozitivelor medicale, în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate.

Creşterea accesului la servicii de prevenţie

Actul normativ prevede creşterea accesului la servicii de prevenţie ca urmare a faptului că, pentru serviciile medicale paraclinice, recomandate de medicii de familie în cadrul consultaţiilor preventive din pachetul de bază sumele contractate cu casele de asigurări de sănătate pot fi suplimentate prin acte adiţionale, arată comunicatul de presă al Guvernului.

„Reducerea timpilor de aşteptare, generaţi de epuizarea valorii de contract a furnizorilor de servicii medicale paraclinice, va conduce la depistarea, mai rapid, a afecţiunilor, efectul fiind atât creşterea şanselor de tratare a acestora în fazele incipiente, evitarea apariţiei complicaţiilor, cât şi reducerea cheltuielilor cu spitalizările şi medicamentele inerente tratării afecţiunilor depistate cu întârziere, atunci când devin simptomatice”, mai indică sursa citată de News.ro. De asemenea, sunt coroborate măsuri prevăzute în mai multe acte normative care reglementează domeniul sănătăţii.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel