Sari la conținut

20.000 de români afectați de vaccinul anti-covid. FACIAS a dat în judecată Ministerul Sănătăţii

de campania de vaccinare
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Campanie de vaccinare în România. Foto: GettyImages

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) duce o luptă continuă cu Ministerul Sănătății pe tema achizițiilor din pandemie, dar și pe secretizarea contractelor cu producătorii de vaccinuri prin care au ascuns posibilele reacții adverse.

Lupta a ajuns în instanță și FACIAS solicită desecretizarea acestor contracte tocmai pentru a putea trage la răspunderea Ministerul Sănătății pentru faptul că a ascuns posibilele reacții adverse de pe urma cărora peste 20.000 de români au avut de suferit.

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Pe lângă acțiunea juridică, FACIAS a lansat și campania „Respect și Responsabilitate” ce are ca scop responsabilizarea statului și tuturor celor care poartă răspunderea pentru situațiile în care s-au constatat reacții medicale adverse severe la persoanele vaccinate împotriva COVID 19.

FACIAS acordă sprijin și informații persoanelor care au suferit din punct de vedere medical, moral și financiar ca urmare a vaccinării anti-COVID 19, în sensul ca acești români să aibă șansa de a primi de la responsabili despăgubiri pentru daunele suferite.

Cele mai frecvente reacții adverse raportate au fost tulburări ale sistemului nervos, tulburări musculo-scheletice și ale țesutului conjunctiv, tulburări cardiace și tulburări vasculare.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: