Sari la conținut

Hipertensiune arterială: băutura care reduce hipertensiunea și relaxează arterele în câteva minute

Tensiune arteriala oscilanta
Sursa foto: arhiva doctorul Zilei
inima joacă un rol important în pomparea sângelui în tot corpul și menținerea tensiunii arteriale

Tensiunea arterială ridicată, cunoscută și sub denumirea de hipertensiune arterială, poate crește riscul de complicații cardiovasculare care pun viața în pericol. Puteți scădea tensiunea ridicată făcând modificări simple ale dietei, cum ar fi consumul unei băuturi calde.

Hipertensiunea arterială se referă la forța sângelui care împinge pereții vaselor de sânge. Când această forță este prea mare, poate deteriora țesuturile delicate din arterele tale. Acest proces poate duce în cele din urmă la atac de cord și accident vascular cerebral. Din fericire, o dietă sănătoasă poate oferi un tampon împotriva hipertensiunii arteriale, inversând o citire ridicată.

S-a demonstrat că ceaiul negru scade tensiunea arterială crescută și relaxează rigiditatea arterială – o victimă a hipertensiunii arteriale.

În plus, s-a demonstrat că acest efect se manifestă în decurs de o oră de la consum.

Cercetătorii au investigat efectele ceaiului negru asupra tensiunii arteriale la pacienții hipertensivi.

Pentru studiul, publicat în revista Nutrients, 19 pacienți au fost desemnați să consume ceai negru sau placebo de două ori pe zi timp de opt zile.

În observațiile lor finale, cercetătorii au concluzionat că „descoperirile noastre sugerează că consumul regulat de ceai negru poate fi relevant pentru protecția cardiovasculară”.

Tensiunea arterială diastolică și sistolică – ce înseamnă aceste cifre

Tensiunea arterială se înregistrează cu două numere. Presiunea sistolică (număr mai mare) este forța cu care inima pompează sânge în jurul corpului.

Presiunea diastolică (număr mai mic) este rezistența la fluxul sanguin în vasele de sânge.

Ambele sunt măsurate în milimetri de mercur (mmHg).

Ca ghid general:

  • Hipertensiunea arterială este considerată a fi de 140/90 mmHg sau mai mare (sau 150/90 mmHg sau mai mare dacă aveți peste 80 de ani)
  • Tensiunea arterială ideală este de obicei considerată a fi între 90/60 mmHg și 120/80 mmHg.

Potrivit NHS, valorile tensiunii arteriale între 120/80mmHg și 140/90mmHg ar putea însemna că sunteți expus riscului de a dezvolta hipertensiune arterială dacă nu luați măsuri pentru a vă menține tensiunea sub control.

Etichete:
Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: