duminică, iunie 4, 2023

De multă vreme, plantele medicinale au fost mari aliați în lupta împotriva unui număr mare de afecțiuni. Consumul lor trebuie să fie moderat și autorizat de un specialist în sănătate, în funcție de condițiile fiecărei persoane.

De exemplu, există o plantă în special care ajută la controlul hipertensiunii arteriale. „Tensiunea arterială este forța cu care sângele tău împinge împotriva pereților arterelor. De fiecare dată când inima ta bate, aceasta pompează sânge în arterele tale. Tensiunea arterială este cea mai ridicată atunci când inima bate, pompând sânge. Aceasta se numește presiune sistolică. Atunci când inima ta este în repaus, între bătăi, tensiunea arterială scade. Aceasta se numește presiune diastolică”, explică Medline Plus al Bibliotecii de Medicină din SUA.

Te-ar mai interesa: Horoscop rune 5-11 iunie 2023, cu Mihai Voropchiev...

„Citirea tensiunii arteriale utilizează aceste două numere. De obicei, numărul sistolic este plasat înaintea sau deasupra numărului diastolic. De exemplu, 120/80 înseamnă o presiune sistolică de 120 și o diastolică de 80″, adaugă entitatea.

În mod similar, trebuie remarcat faptul că hipertensiunea arterială nu are simptome, astfel încât singura modalitate de a afla dacă aceste niveluri sunt controlate sau nu este prin controale regulate ale acestei linii.


Planta medicinală cu proprietăți diuretice care ajută la controlul acesteia

Atunci când nivelul tensiunii arteriale este ridicat, crește riscul de a suferi un atac de cord, așa că este indicat să adoptați obiceiuri sănătoase pentru a reduce valorile. În acest sens, El Español indică faptul că o plantă precum lavanda ajută la scăderea nivelului tensiunii arteriale.

Te-ar mai interesa: Un nou studiu arată care este principala cauză a s...

„Această plantă are proprietăți sedative care, pe lângă faptul că calmează stresul, sunt ideale pentru a scădea tensiunea arterială, mai ales dacă aceasta se datorează unor probleme nervoase. Principiile sale active naturale ajută la stimularea activității celulare și favorizează circulația sângelui prin artere”, se arată pe site. Cum se administrează:

Se prepară infuzia cu o lingură de flori uscate și se lasă la infuzat timp de 10 minute.

Te-ar mai interesa: „Cele mai nesănătoase produse” pe care ar fi bine ...

De asemenea, puteți inhala aroma uleiului esențial.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private