marți, iunie 6, 2023

Acest ceai este foarte apreciat de persoanele care au probleme cu somnul din ţările din America de Sud, dar în Europa acest remediu este mai puţin cunoscut.

Ingredientul principal în constituie cojile de banane, care conţin o combinaţie uimitoare de substanţe ce declanşează o relaxare totală a organismului, urmată de un somn profund şi liniştitor.

Acest fruct exotic abundă în serotonină (un neurotransmiţător esenţial cunoscut şi sub denumirea popular de „hormonul fericirii”), care induce relaxare şi alungă stresul. Studiile au demonstrat că în cojile de banane există cantităţi mari de serotonină, extrem de utilă în tratarea depresiei.

Te-ar mai interesa: Greșeala pe care credincioșii o fac în BISERICĂ. P...

De asemenea, bananele conţin şi triptofan, un aminoacid esenţial natural utilizat în industria farmaceutică pentru tratamentul tulburărilor de somn.

Totodată, este ştiut faptul că bananele au în compoziţie şi cantităţi importante de magneziu, un mineral renumit pentru previnirea tulburărilor legate de somn, dar şi potasiu, un element chimic ce ajută muşchii şi vasele de sânge să se relaxeze. De altfel, magneziul este adesea recomandat de către medici persoanelor care au probleme cu somnul.

Cojile de banane conţin şi o cantitate importantă de luteină, care ajută la protejarea ochilor de cataractă.

Te-ar mai interesa: Strigătul de disperare al unei românce: „Am cancer...

Ingrediente necesare:

Dacă aveţi banane obişnuite trebuie să le spălaţi bine cu bicarbonat sau cu otet – 1 lingură de scorţişoară pudră – o linguriţă de lavandă (sau un pliculeţ de ceai) – 1 litru de apă.

Modul de preparare

Cojile de banane proaspete se spală bine, li se taie capetele şi se pun într-o tigaie la foc mic până se rumenesc bine. Apoi tigaia se introduce în cuptorul încălzit la 65 grade Celsius, adică temperatură ideală de pasteurizare.

Te-ar mai interesa: Fructul minune care te vindecă de cancer: Are efec...

Dupa ce sunt uscate, se fărâmiţează şi se pun la fiert într-un vas cu apă timp de 12-15 min. După ce luaţi ceaiul de pe foc, adăugaţi scorţişoara, apoi mai puteţi pune la infuzat timp de câteva minute şi un vârf de linguriţă de flori de lavandă sau un pliculeţ de ceai de lavandă.

Apoi se strecoară şi se consumă călduţ înainte de culcare. În maximum 10-15 minute veţi adormi buştean. Dacă vă rămân coji de banane uscate, le puteţi păstra în săculeţi de pânză într-un loc întunecat şi răcoros.

Te-ar mai interesa: Superalimentul care ajută la curățarea ficatului ș...

Acest ceai are şi efecte excelente anxiolitice în situaţii de stres, dar nu trebuie consumat în timp ce conduceţi maşina sau desfăşuraţi activităţi ce necesită o stare de vigilenţă sporită.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private