Sari la conținut

Hipotiroidism: modificările subtile la nivelul feței care ar putea sugera o tiroidă sub-activă

Hipotiroidism: Schimbările de aspect pot fi unul dintre aspectele mai dificile ale afecțiunii , dar detectarea precoce poate ajuta la inversarea unora dintre aceste simptome.

Hipotiroidismul descrie subproducția de hormoni de către glanda tiroidă, care se află în partea din față a gâtului, deasupra claviculei. Deoarece împărtășește mai multe simptome cu alte afecțiuni, poate fi ușor confundat cu altceva. Schimbările subtile ale expresiilor faciale, totuși, nu ar trebui niciodată ignorate.

Manualele MSD explică: „Hipotiroidismul este sub activitate a glandei tiroide, ceea ce duce la producerea inadecvată a hormonilor tiroidieni și la încetinirea funcțiilor vitale ale corpului.

Expresiile feței devin plictisitoare, vocea este răgușită, vorbirea este lentă, pleoapele se lasă, iar ochii și fața devin umflate.”

Fluctuațiile hormonale cauzate de această afecțiune pot duce la alte câteva modificări ale expresiei faciale, din cauza pleoapelor căzute sau a feței umflate și umflate, ambele simptomatice ale nivelului scăzut al tiroidei.

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Absența sprâncenelor este un semn comun, care reflectă căderea generalizată a părului în organism.

Acesta este de obicei rezultatul perturbărilor producției de hormoni T3 și T4, care controlează mai multe procese corporale, inclusiv creșterea părului.

Atunci când este întreruptă, dezvoltarea părului la rădăcină este compromisă, ceea ce face ca părul să cadă.

Când nu reușește să crească din nou, duce la subțierea părului de pe scalp și alte zone, cum ar fi partea exterioară a sprâncenelor.

O modalitate de a spune dacă aceste modificări ar putea sugera o tiroidă subactivă este să cauți alte semne de avertizare, cum ar fi oboseala, sensibilitatea la frig, starea de spirit depresivă și problemele de concentrare.

Acest lucru poate fi complicat, totuși, deoarece apariția simptomelor tind să fie lentă.

De fapt, poate dura câțiva ani până când o persoană își dă seama că are o problemă medicală.

Antrenorul în sănătate Rory Batt, MSc, BSc, a avertizat: „Este destul de greu de spus că este vorba, în special, de hipotiroidism, care se află în spatele unora dintre aceste simptome până când este confirmat prin teste funcționale.

Testele disponibile nu sunt foarte descriptive și nu oferă o imagine completă.”

 

 

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel