marți, martie 9, 2021

Cum iti reglezi hormonii, fiindcă foarte multe probleme de sanatate sunt cauzate de un dezechilibru hormonal

Stresul, alimentatia nesanatoasa sau somnul neregulat sunt doar cativa factori care iti afecteaza

nivelul de hormoni din organism.

Hormonii joaca un rol foarte important in mentinerea sanatatii organismului oricarei femei. Atunci cand exista fluctuatii, sunt afectate starea de spirit, viata sexuala, fertilitatea si ovulatia. Astfel, este important ca nivelul hormonal sa fie echilibrat, iar acest lucru poate fi facut cu cateva schimbari sanatoase in stilul de viata.

La un dezechilibru hormonal contribuie nu numai alegerile zilnice, ci si factorii externi, cum ar fi poluarea sau expunerea la unele substante chimice. Din pacate, unele dintre substantele ce pot produce dezechilibre in organism

se afla si in produsele cosmetice sau de uz zilnic.

Asigurarea unui echilibru hormonal necesita consecventa si o foarte mare atentie acordata sanatatii organismului. Schimbarile ce pot sa apara din cauza unui nivel scazut sau ridicat de hormoni pot fi numeroase.

O alimentatie sanatoasa este cel mai bun medicament pentru organism. Daca ii asiguri corpului tau necesarul zilnic de vitamine, nutrienti si alte substante esentiale si consumi suficienta apa, atunci este putin probabil sa te confrunti cu probleme hormonale. Consuma cereale integrale, alimente bogate in proteine si alimente

care ajuta la detoxifierea corpului si la echilibrarea nivelului hormonal. Daca nu esti sigura ce dieta sa urmezi, poti oricand sa apelezi la sfaturile unui nutritionist. Acesta iti va indica lista completa de alimente pe care trebuie sa le consumi pentru a-ti regla nivelul hormonal.

Citeste continuarea….

Ultimele stiri

Parteneri