Sari la conținut

I-au forțat să se căsătorească, apoi le-au furat averea. Mai mulți bătrâni cu handicap, maltratați

Poliția română
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Poliția română

O povestre cutremurătoare zguduie din nou Bucureștiul. O familie a sechestrat bătrâni și bolnavi cu dizabilități psihice și fizice pentru a le fura casele.

Poliţiştii au intervenit miercuri în două imobile din Bucureşti şi Ilfov, într-un dosar lipsire de libertate în mod ilegal şi înşelăciune. Mai mulţi vârstnici, cu dizabilităţi fizice sau psihice, fără moştenitori, au fost găsiţi într-un apartament, în condiţii improprii. Unii ar fi fost sechestraţi din 2017, de persoane mult mai tinere care s-au căsătorit cu aceştia.

Principalul suspect din dosarul vârstnicilor din Bucureşti sechestraţi şi înşelaţi are 46 de ani şi se căsătorise cu o femeie de 72 de ani. Două dintre cele şase case preluate de la victime au fost deja vândute, iar în casa unde erau bătrânii s-au găsit peste 22.000 de euro.

”În această dimineaţă, 6 decembrie 2023, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Secţia 11 Poliţie pun în executare 4 mandate de percheziţie domiciliară şi 10 mandate de aducere, în Municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, într-un dosar penal de lipsire de libertate în mod ilegal şi înşelăciune”, a transmis, miercuri, Poliţia Capitalei.

Sursa citată a precizat că, în perioada 2017 – prezent, mai multe persoane ar fi identificat femei şi bărbaţi, având vârste înaintate şi fără moştenitori legali, cu dizabilităţi fizice şi/sau psihice, după care le-ar fi plasat într-un imobil, în condiţii improprii, sub supraveghere permanentă, împrejurare în care le-ar fi agresat fizic şi le-ar fi proferat jigniri şi ameninţări, pentru intimidarea acestora.

Victimele erau forțate să se căsătorească, ca mai apoi să li se fure averea

durata de viata dictata de un organ
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

”Din cercetări, s-a stabilit că, inoculându-le persoanelor vătămate false impresii de apartenenţă ori afecţiune, cinci dintre bănuiţi s-au căsătorit cu persoanele vătămate, deşi diferenţele de vârstă sunt foarte mari, după care le-ar fi deposedat, fie prin efectul legii (în urma decesului unei persoane vătămate), fie prin acte juridice subsecvente căsătoriilor, de bunurile imobile, în scopul valorificării acestora”, a mai transmis Poliţia.

”În cauză, vor fi dispuse măsuri asiguratorii, constând în indisponibilizarea a 6 imobile, valoarea acestora urmând a fi stabilită ulterior. În baza mandatelor de aducere, care vor fi puse în aplicare, persoanele vizate vor fi conduse la audieri, faţă de acestea urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun”, a mai transmis sursa citată.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: