sâmbătă, martie 6, 2021

Specialiștii epidemiologi atrag atenția populației în legătură cu un aspect extrem de important, care nu mai poate fi neglijat.

Dacă în alți ani, apelul medicilor nu era atât de luat în serios atunci când se vorbea despre sezonul gripal și vaccinare, specialiștii la unison explică ce impact puternic poate avea asupra organismului îmbolnăvirea cu gripă, dar și cu SARS-CoV-2, în paralel. Nimicitor pentru categoria de risc. Vaccinul antigripal se recomandă personalui medical, atât de expus, cât și tuturor oamenilor suferinzi de boli cronice.

Vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie, Emilian Popovici, a explicat la Digi24 că sezonul rece va reprezenta o mare provocare pentru sistemul sanitar.

”Din noiembrie, odată cu scăderea temperaturilor sub 10 grade ne așteptăm la apariția virusului gripal și la reactivarea Sars-Cov-2.

În mod cert, aceste două virusuri vor funcționa simultan în această iarnă și trebuie atenție foarte mare din partea autorităților cu privire la aprovizionarea cu vaccin antigripal. Populația trebuie să înțeleagă utilitatea acestui vaccin antigripal, altfel, va fi un dublu necaz dacă faci și infecția cu COVID, și gripă”, a afirmat Popovici.

Emilian Popovici, a explicat la Digi24 că în România, din luna august, rata de transmitere a coronavirusului este constantă, dar a avertizat asupra a trei evenimente inevitabile care pot duce la creșterea numărului de infectări, dacă nu sunt respectate regulile.

„De la 1 august de aflăm la un număr bazal de reproducție 1, adică rata de transmitere e constantă.

Nu e așa de rău, pentru că putea să crească, dar situația nu poate fi interpretată ca bună, pentru că urmează trei evenimente pe care nu le putem evita: întoarcerea oamenilor din concediu ceea ce înseamnă aglomerare în transportul în comun, urmează deschiderea anului școlar care poate implica probleme dacă nu sunt luate deciziile corecte, adică unde se deschid școlile și unde nu și dacă copiii și aparținătorii nu respectă regulile.

E foarte importantă relația care va fi între copii și părinți și mai ales între copii și bunici, a explicat specialistul.

Ultimele stiri

Parteneri