Sari la conținut

Iată care sunt obiceiurile care te îngrașă fără să-ți dai seama

grasime
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
Excesul de grăsime în anumite zone crește riscul de boli

Iată care sunt obiceiurile care te îngrașă . A devenit o obișnuință să nu acordăm prea multă atenție dietei noastre, multe dintre activitățile noastre zilnice sunt direct legate de plăcerea de a mânca sau de a găti și sunt un dușman direct al siluetei noastre.

Puneți stop, dar nu la obiceiurile care vă relaxează, ci la consumul exagerat de alimente care aduc kilogramele în plus.

Crezi că grăsimea este dușmanul siluetei?

De obicei, ați eliminat grăsimile, dar de fapt vă încărcați cu ingrediente care îngrașă: industriile au înlocuit grăsimile cu mai mult zahăr și sare.

Din același motiv, evitați cartofii și pastele – ca și cum o farfurie din acestea vă va trimite greutatea la cer. Și credeți că faceți ceea ce trebuie. Dar nu este 100% adevărat.

Un studiu a constatat că un procent impresionant de 98,6% dintre persoanele obeze aleg să mănânce cel puțin două mese pe zi în farfurii mari și adânci.

Ține-ți porțiile sub control alegând farfurii mai mici. De obicei, de îndată ce golești farfuria mică, creierul dă un semnal de sațietate. Și nu mai doriți o altă porție suplimentară de mâncare, spun cercetătorii.

Un studiu publicat în American Journal of Clinical Nutrition a constatat că, atunci când persoanele obeze au inclus cereale integrale în dieta lor, au pierdut mai multă grăsime de pe burtă pe o perioadă de 3 luni.

Există mai mulți factori care duc la aceste beneficii, dar cel mai notabil este următorul: alimentele din grâu integral (precum pâinea „neagră”) conțin mai multe fibre și o valoare nutritivă mai larg îmbunătățită decât omologii lor din cereale rafinate. grâu – precum pâinea albă.

Cercetările din New England Journal of Medicine arată că, dacă ai un prieten apropiat care este obez, ai 57% șanse să devii și tu obez.

O echipă de cercetători medicali a descoperit că persoanele care obișnuiesc să înghită înghițituri mari de mâncare, consumă cu peste 50% mai multe calorii la o masă.

Tăind chiar și hamburgerul în bucăți mai mici cu cuțitul și mestecând încet fiecare îmbucătură, veți crește senzația de sațietate și, de asemenea, vă veți bucura mai mult de mâncare.

Regula generală: cu cât mușcăturile sunt mai mici, cu atât grăsimea de pe burtă dispare.

Un studiu publicat în revista Obesity a constatat că, atunci când mâncarea nu este servită în porții specifice, oamenii consumă cu 35% mai multe calorii în timpul mesei.

Deși corpul tău arde calorii și grăsimi chiar și în timpul somnului de noapte, nu poate face această treabă atunci când este ocupat să proceseze un stomac plin.

Studiile vechi și noi ajung la aceeași concluzie: dacă mănânci ultima masă a zilei după ora 20:00, faci cel mai rău lucru pe care îl poți face greutății tale corporale – o pui rapid.

Verificarea frecventă a greutății vă întărește obiectivul de a slăbi, spun cercetătorii de la Universitatea din Minnesota care au observat persoane care urmau un program de pierdere a grăsimilor, citează Pro News.

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel