Sari la conținut

Doctorul te ajută să slăbești rapid! Doar așa pierzi grăsimea nedorită de pe burtă

te ajută să slăbești

Doctorul te ajută să slăbești rapid! Doar așa pierzi grăsimea nedorită de pe burtă

Dr. Mike Bohl, antrenor personal certificat și specialist în nutriție a oferit pentru EatThis, NotThis! șase sfaturi grozave care te vor ajuta să scapi de grăsimea de pe abdomen.

Grăsimea de pe burtă este deosebit de comună și este cauzată de un nivel scăzut de estrogen, explică Clinica Mayo.

Specialiștii spun că primăvara este momentul perfect să lucrezi la eliminarea grăsimii de pe burtă. În continuare, ai 6 sfaturi pentru a elimina grăsimea de pe abdomen, potrivit Dr. Bohl.

  1. Cardio, noul tău cel mai bun prieten

Dr. Bohl explică: „Când vine vorba de pierderea în greutate și de menținerea ei, este esențial să ai o rutină de fitness solidă”.

Și cercetările susțin acest lucru. Potrivit unui studiu realizat de Duke University Medical Center, efectuarea de exerciții aerobice este cea mai productivă metodă de a scăpa de grăsimea abdominală, care reprezintă risc major pentru sănătate.

Există atât de multe moduri de a efectua cardio. Potrivit Dr. Bohl, e indicat să ai un antrenament cardio timp de cinci zile în fiecare săptămână.

2. Antrenament de forță

Antrenamentul de forță este o altă componentă crucială a unui regim de antrenament atunci când vine vorba de pierderea în greutate. „Anrenamentul de forță arde calorii în timp ce ești la sală și în timp ce ești acasă să te recuperezi. Dacă vrei un aspect tonifiat, antrenamentul de forță este modul în care ajungi acolo”, spune dr. Bohl.

3. Alimente bogate în proteine

Dr. Bohl subliniază  spune că proteinele slabe în mesele tale este o modalitate excelentă de a te simți sătulă fără a consuma multe calorii suplimentare.

„Proteinele slabe precum puiul, peștele și proteinele pe bază de plante sunt o sursă excelentă de nutriție și se vor combina bine cu antrenamentul de forță”.

4. Dietă cu carbohidrați și grăsimi sănătoase

Deficit caloric. Trebuie să mănânci mai puține calorii decât arzi.

„Au fost multe cercetări cu privire la dacă o dietă săracă în carbohidrați sau săracă în grăsimi este mai bună pentru pierderea în greutate. Când vă proiectați masa, în loc să vă stresați despre carbohidrați versus grăsimi, concentrați-vă doar pe mâncare. Carbohidrații sănătoși includ cerealele integrale, iar grăsimile sănătoase includ grăsimile mononesaturate și polinesaturate”, spune Dr. Bohl.

Care carbohidrați sunt cele mai sănătoase opțiuni pentru a sprijini eforturile de slăbire? Dr. Beat explică că legumele, fructele și cerealele integrale sunt toate opțiuni solide, deoarece sunt pline de fibre alimentare, vitamine și minerale.

Iar când vine vorba de grăsimi sănătoase, grăsimile „bune” nesaturate – alias grăsimile mononesaturate și polinesaturate includ alimente precum peștele, nucile, semințele și uleiurile vegetale.

5. Planifică o zi de „trișare” în fiecare săptămână

S-ar putea să fii surprinsă să auzi că zilele de trișare sunt perfecte din când în când. Ele sunt, de asemenea, o modalitate destul de importantă de a te asigura că îți vei menține greutatea odată ce renunți la dietă.

„Cea mai bună dietă este cea pe care o ții de fapt și, dacă nu-ți permiți flexibilitate, s-ar putea să renunți cu totul la ea. Așa că, dacă vrei cu adevărat o scădere în greutate susținută, nu-ți face griji cu privire la „întrerupere”. Atâta timp cât, în general, îți ții rutina pe care ți-ai conturat-o, vei fi mulțumită de rezultate”, subliniază dr. Bohl.

6. Discută cu medicul obiectivele de scădere în greutate

„Dar știința medicală realizează și cât de importantă este fiziologia individuală pentru greutatea corpului. Dacă simți că ai făcut toate lucrurile potrivite pentru a pierde în greutate, dar pur și simplu nu funcționează, discută cu medicul tău”, spune Dr. Bohl.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel