Sari la conținut

Iată ce se întâmplă cu corpul tău dacă mănânci pizza în fiecare săptămână

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
pizza

Pizza este unul dintre cele mai populare alimente, o mâncare delicioasă, gustoasă, pe gustul tuturor. Este, de asemenea, un fel de mâncare disponibilă și rapidă, și nu este nici foarte scumpă.

Mulți oameni stochează și pizza congelată, care pot fi consumate încălzind doar 10 minute în cuptor.

This Is What Happens When You Eat Pizza Every Day

Ce se întâmplă cu corpul tău dacă mănânci pizza în fiecare săptămână

Cu toate acestea, pizza fiind o mâncare care intră în categoria de junk food, trebuie să cunoști tiscurile pentru sănătate asociate cu consumul regulat de pizza în dieta ta.

  • Risc de boli de inima: Pizza este bogată în grăsimi saturate datorită brânzei și toppingurilor din carne procesată, care vă pot crește nivelul de colesterol, precum și riscul de boli de inimă.

Consumul de trei-patru felii de pizza sau mai mult, în mod regulat, poate avea consecințe dăunătoare sănătății.

  • Creștere rapidă în greutate: O felie de pizza cu brânză simplă are aproximativ 400 de calorii. Deci, dacă mănânci chiar și două sau trei felii de pizza, vei adăuga 800 până la 1.200 de calorii în dieta ta.

Acest lucru va fi mai mare atunci când adăugați toppinguri procesate, cum ar fi pepperoni. Deoarece o persoană ar trebui să consume în medie 2.000 de calorii într-o zi, aceste câteva felii de pizza vor ocupa între 40 și 60% (sau chiar mai mult!) din aportul zilnic de calorii.

Când adăugați și calorii din celelalte mese ale zilei, este mai ușor să faceți peste bord. Consumul excesiv de calorii în mod regulat vă va crește rapid greutatea.

  • Risc crescut de cancer: Consumul regulat de carne procesată bogată în grăsimi, cum ar fi pepperoni, bacon și cârnați, ca toppinguri pe pizza, vă poate crește riscul de a dezvolta anumite forme de cancer, cum ar fi cancerul intestinal și de stomac.

Cel mai sigur mod de a consum

Este în regulă să mănânci pizza, doar dacă o faci moderat. Pizza în sine nu este o problemă la fel de mare precum consumul excesiv de pizza. De asemenea, este important să reții că pizza este făcută din făină rafinată, care îți poate încetini digestia, creând un metabolism lent.

Iar unul dintre cele mai bune moduri de a include pizza în dieta ta și de a te bucura de ea este să o prepari singur acasă. Astfel, vei putea alege ingrediente mai sănătoase și vei putea, de asemenea, să reglezi cantitatea de brânză.

Poți opta și pentru o bază de pizza făcută din ingrediente mai sănătoase, precum făina de grâu integral.

Dacă dorești să ai experiența de a mânca pizza la un restaurant, atunci asigură-te că limitezi dimensiunea porției, precum și frecvența consumului de pizza.

Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel