Sari la conținut

Iată ce se întâmplă în corpul nostru dacă avem mult estrogen

Dieta antiinflamatoare
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Dieta antiinflamatoare

Estrogenul, cunoscut sub numele de hormonul feminin, ajută la reglarea ciclului menstrual al femeii și joacă un rol în întregul sistem reproducător. Când nivelul de estrogen este crescut, corpul nostru ne dă semne. Prea mult estrogen în corp poate fi cauzat de medicamente, scădere în greutate, hipertensiune arterială, diabet, etc.

Iată care sunt cele 10 semne care indică nivelul ridicat de estrogen:

1. Sânii tăi sunt umflați sau sensibili
Dacă observi că sânii tăi sunt umflați sau dor, ar putea fi un semn al nivelului ridicat de estrogen. Sânii tăi sunt foarte sensibili la modificările hormonale.

2. Te îngrași

Creșterea în greutate este un simptom comun al dominanței estrogenului. Prea mult estrogen poate provoca, de asemenea, balonare și poate face mai dificilă pierderea în greutate. Pentru a pierde în greutate și a menține pierderea în greutate, nivelurile de estrogen trebuie să fie echilibrate.

Ce se întâmplă în corpul nostru când ai prea mult estrogen: Menstruație neregulată

3. Menstruația ta este neregulată

Menstrua dumneavoastră poate deveni neregulată din mai multe motive, inclusiv niveluri ridicate de estrogen . Dacă nivelurile de hormoni sunt scăzute, ciclul tău poate deveni puțin deformat.

4. Ai schimbări de dispoziție

Prea mult estrogen poate avea un efect asupra stării tale emoționale. Dominanța estrogenului poate provoca anxietate, atacuri de panică și chiar depresie.

5. Menstruația ta este mai abundentă decât de obicei
Nivelurile ridicate de estrogen pot face ca menstruația să fie mai abundentă decât în ​​mod normal. Un flux neobișnuit de mare ar putea fi un semn că nivelurile hormonale sunt dezechilibrate.

6. Ai dureri de cap frecvente

Dacă aveți des dureri de cap sau migrene, ar putea fi timpul să vă verificați nivelurile hormonale. Dominanța estrogenului poate fi un factor cheie în durerile de cap frecvente.

7. Dorința ta sexuală este mai mică decât de obicei
Nivelurile de estrogen prea mari sau prea scăzute pot avea un efect asupra apetitului sexual. Mulți oameni cu niveluri ridicate de estrogen experimentează un apetit sexual mai scăzut decât de obicei.

Nivelurile ridicate de estrogen

8. Îți cade părul

Nivelurile ridicate de estrogen pot provoca subțirea părului. S-ar putea, de asemenea, să sfârșești prin a pierde mai mult păr decât de obicei. De-a lungul timpului, acest lucru poate duce la căderea părului.

9. Mâinile și picioarele tale sunt întotdeauna reci

Circulația deficitară este adesea un simptom al dominanței estrogenului. Dacă mâinile și picioarele tale par a fi întotdeauna reci, este posibil să fie din cauza că nivelul de hormoni este scăzut.

10. Ai probleme cu somnul

Când nivelurile hormonale sunt dezechilibrate, corpul tău știe asta. Insomnia și problemele de somn sunt un simptom comun al dominanței estrogenului.

Unele alimente pot echilibra nivelul de estrogen din organism. Specialiștii spun că legumele crucifere, rozmarinul, antioxidanții, semințele de in și acidul folic activat pot ajuta la reglarea nivelului de estrogen din corp.

Legume crucifere. Legumele crucifere sunt bogate într-un nutrient cunoscut sub numele de indol-3-carbinol sau I3C. I3C se transformă în diindolimetan în organism, care ajută la eliminarea excesului de estrogen. Adăugați conopida, broccoli, varza de Bruxelles, kale, bok choy, spanac și alte legume cu frunze verzi în dieta dvs. pentru a vă ajuta să scăpați de excesul de estrogen din organism.

Rozmarin. Folosirea rozmarinului în gătit vă poate ajuta corpul să formeze estrogen sănătos. Rozmarinul este un antioxidant natural. De asemenea, îmbunătățește starea de spirit și memoria, ajută la funcționarea tiroidei pentru a îmbunătăți pierderea în greutate și vă stimulează metabolismul.

Izoflavone., ntioxidanții care ajută la creșterea estrogenilor buni din organism. Ierburi precum Trifolium pratense, Pueraria montana și Pueraria lobata pot fi folosite sub formă de ceai pentru a oferi organismului dumneavoastră o doză sănătoasă de izoflavone.

Semințele de in conțin lignani, care ajută la eliminarea organismului de excesul de estrogen. De asemenea, conține fitoestrogeni, care ajută la controlul cât de mult estrogen este capabil să se lege de receptorii de estrogen. Dacă este necesar, fitoestrogenii din semințele de in pot ajuta la scăderea sau creșterea activității estrogenului.

Acid folic activat transformă estrogenul într-o formă sănătoasă care poate scădea riscul anumitor tipuri de cancer. Se găsește în aceleași verdeață închisă cu frunze care conțin și doze sănătoase de indol-3-carbinol, potrivit stiai.net.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel