Sari la conținut

Iată ce se întâmplă în corpul tău după o băută în noaptea de Crăciun

Petrecerile din noaptea de Crăciun, când mâncarea tradițională trebuie să fie stinsă cu un pahar de băutură sau mai multe, produc o mulțime de modificări în organismul nostru.Și ce merge mai bine în sezonul festiv, alături de familie, decât băuturile tradiționale?

Când totul se întâmplă într-o succesiune rapidă, nu este de mirare că jumătate din populație decide că trebuie să-și  înceapă luna ianuarie cu o detoxifiere.

Să lăsăm partea de vanitate, nu? Pentru că, deși băutura poate fi foarte distractivă, nu face tocmai minuni pentru felul în care arăți.
„Alcoolul în cantități mari nu are aproape niciun beneficiu”, spune dr. O’Brien, arătând spre persoanele cu afecțiuni preexistente ale pielii drept unul dintre motive. „Oamenii cu boli de piele precum rhodezia sau psoriazisul vor observa că se înrăutățesc simptomele după ce beau.”
Și chiar dacă nu ai probleme cu pielea, alcoolul în cantități mari îți poate afecta felul în care arăți. „Sunt lucruri simple, cum ar fi să nu te demachiezi noaptea sau să dormi zece minute în plus dimineața în loc să faci un duș”, notează medicul, „ alcoolul face ca vasele de sânge de pe față să dilate piela, astfel încât să arăți roșu și iritat. Chiar nu este bun pentru aspectul tău”

Alcoolul îngrașă

This is what happens to your body after all the heavy drinking at Christmas

Consumul de alcool în cantități mari te va îngrașa „Sunt caloriile ascunse; dacă bei suficient, este aportul echivalent cu o pizza la pachet, dar tot îți este foame”, subliniază medicul.

Și atunci ce facem? „Îți este foame, te duci apoi să mănânci ceva îngrozitor cu un conținut uriaș de sare pentru că îți este slăbită judecata și obiceiurile alimentare sănătoase dispar într-o clipită. Îți dublezi consumul de calorii”, spune el, pe bună dreptate.

Consumul de alcool îți surpimă sistemul imunitar

Urăsți să răcești? S-ar putea să vrei să renunți la băutură în acest caz.

„Noi credem – deși acest lucru a fost demonstrat doar în studii experimentale – că sistemul dumneavoastră imunitar este slăbit [după consumul de alcool]”, spune medicul.

„Dacă analizăm niște globule albe într-o zi în care nu bei și unele celule albe din sânge într-o zi în care bei, funcția celui din urmă set va fi grav afectată. Acest lucru crește riscul de infecție.” adaugă el. „Este mult mai probabil să te confrunți cu tuse și răceală”.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.