Sari la conținut

Iată ce trebuie să facem în cazul unui atac cu bomba atomică

Atac nuclear - Pixabay

Iată ce trebuie să facem în cazul unui atac cu bomba atomică. Tot auzim vorbindu-se despre un posibil atac nulear. Dar ce trebuie făcut pentru a supraviețui…?

Între al șaselea val de Covid, variola maimuței și o criză alimentară de proporții, iată că ne mai preocupă și un posibil atac cu bomba nucleară…

Va fi sau nu va fi… este un subiect destul de dezbătut chiar din februarie, de la momentul începerii conflictului armat dintre Rusia și Ucraina.

Iar acum, de câteva zile, americanii sunt sfătuiți cum să treacă peste un astfel de atac nuclear. Instrucțiunile pe care le primesc americanii sunt asemănătoare cu cele în caz de cutremur, doar că sunt cumva înspăimântătoare.

De cutremur poate mai scapi, dar de bomba atomică…?

Într-un clip detaliat publicat de New York Post, oamenii sunt sfătuiți cum să-și salveze viața în caz de nenorocire.

Care sunt primii pași în caz de atac nuclear

  1. Intră REPEDE într-un imobil (stai departe de ferestre),
  2. Stai înăuntru (închide ușile și ferestrele, mergi către centrul clădirii, dă-ți jos hainele, spală-te imediat cu apă și cu săpun),
  3. Urmărește știrile și ce spun oficialitățile.

Potrivit New York Post, aceste trei acțiuni sunt vitale pentru a supraviețui în cazul unui atac cu bomba atomică. De asemenea, este foarte important să ne mișcăm repede și să nu rămânem în mașină.

Să fim pregătiți pentru orice…

Se poate ieși doar atunci când oficialitățile transmit că este sigur. Până atunci, însă, trebuie să respectăm indicațiile transmise și să stăm cât mai departe de ferestre și de orice spații deschise.

Potrivit unui purtător de cuvânt al departamentului de gestionare a situațiilor de urgență, citat de New York Post, unul dintre pilonii departamentului este educarea locuitorilor cu privire la pericolele naturale și cele provocate de om.

„Probabilitatea ca un incident cu arme nucleare să aibă loc în apropierea orașului New York este foarte scăzută.

Totuși, este important ca newyorkezii să cunoască pașii pentru a fi în siguranță”, a spus purtătorul de cuvânt.

„Noul anunț de știri îi încurajează pe newyorkezi să ia măsuri cheie și simple în cazul unui astfel de incident”, a mai explicat oficialul.

 

 

 

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: