Sari la conținut

Iată de ce ar trebui să bei suc de pepene în fiecare zi în această vară!

Una dintre bucuriile verii sunt fructele delicioase! Un fruct ideal de vară este pepenele verde, pe cât de mare, pe atât de nutritiv.  Atunci când alegem să ne bucurăm de un pahar de suc de pepene verde alegem să ne bucurăm de o porție bogată de vitamine și fitonutrienți!

L-citrulina este un aminoacid, care se găsește în cantități mari în pepene. Acest aminoacid este eficent în reducerea disfuncției erectile – fără efecte secundare. De asemenea, este utilizat de sportivi pentru promovarea recuperării musculare rapide după efort.

În mod surprinzător, pepenele verde este bine cunoscut pentru protecția oferită  împotriva cancerului de prostată.

Cu cât este mai roșu, cu atât mai bine

Ceea ce este special la pepene verde este concentrația sa de licopen, pigmentul care îl face roșu. Doar câteva fructe conțin acest antioxidant puternic, împreună cu roșiile, papaya, curmalele și guava roz.

Licopenul este un carotenoid – ca și antioxidantul din morcovi – dar, spre deosebire de morcovi, nu se transformă în vitamina A în organism, ci acționează de unul singur.

Pepenele verde conține și o grămadă de vitamina A – pentru ochi și piele sănătoasă. Raportul său dintre licopen și caroten (1:12) compune capacitatea antioxidantă.

S-a constatat că licopenul are efecte protectoare împotriva cancerului, diabetului, bolilor maculare și bolilor cardiovasculare. De asemenea, protejează în mod specific celulele pielii de stresul oxidativ, prevenind deteriorarea ADN-ului.

Licopenul din pepene verde este extrem de biodisponibil, ceea ce înseamnă că organismul îl poate folosi cu ușurință pentru a face ceea ce fac antioxidanții: reduce inflamația, permite organismului să scape de toxine și promovează sănătatea celulelor.

Ingrediente rețetă suc de pepene roșu

  • 3 kg miez de pepene roșu
  • sucul de la 4 lămâi
  • 30g mentă proaspătă
  • gheață și lime (pentru servire)

   Mod de preparare suc de pepene roșu

  • Se îndepărtează semințele miezului de pepene și se taie în bucățele. Dacă ai un pepene mai mare, poți folosi restul cubulețelor și la alte rețete, cum ar fi deliciosul șerbet de pepene roșu.
  • Bucățelele se pun în robotul de bucătărie împreună cu sucul de lămâie și se amestecă pentru 1 minut.
  • Sucul trebuie apoi strecurat printr-un tifon într-un vas larg.
  • În vas se adaugă menta, după care se lasă pentru 2 ore la frigider, pentru a-și combina aromele.
  • Se servește rece, împreună cu gheață și o felie de lime.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel