Sari la conținut

Idei de gustări sănătoase. Le poți mânca fără teamă seara, chiar dacă țineți o dietă strictă

gustari sanatoase
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Idei de gustări sănătoase de la nutriționist. Iată ce poți consuma fără teamă seara, chiar dacă țineți o dietă strictă.

Chiar dacă țineți o dietă strictă, există gustări hrănitoare, cu conținut scăzut de calorii, pe care le puteți mânca seara fără să simți niciun regret.

Mere și unt de arahide: feliați un măr și combinați-l cu o lingură de unt de arahide. Gustarea are 200 de calorii, 8 g. grăsime, 28 g. carbohidrați, 5 g. fibre vegetale și 4 g. proteine.

Pâine integrală și guacamole: Prăjiți o felie de pâine integrală și întindeți deasupra două linguri de guacamole. Gustarea are 105 calorii, 5 g. grăsime, 15 g. carbohidrați, 5 g. fibre vegetale și 4 g. proteine.

Piersici și brânză de vaci cu 0% grăsime: Tăiați o piersică în cuburi și savurați-o împreună cu 120 g. brânză. Gustarea are 150 de calorii, 0 g. grăsime, 27 g. carbohidrați, 2,2 g. fibre vegetale și 25 g. proteine.

Citeste si:

Iaurt și semințe de chia: Preferați iaurtul cu conținut scăzut de grăsimi cu 0% grăsime și însoțiți-l cu o lingură de semințe de chia. Gustarea are 160 de calorii, 3 g. grăsime, 20 g. carbohidrați, 5 g. fibre vegetale și 15 g. proteine.

Hummus și roșii cherry: Combinați o jumătate de cană de roșii cherry cu o porție de 60 g de hummus. Gustarea are 180 de calorii, 11 g. grăsime, 23 g. carbohidrați, 5 g. fibre și 6 g. proteine.

dieta
Sursa foto: arhiva doctorul zilei

Banană și semințe de floarea soarelui: feliați o banană și presărați deasupra două linguri de semințe de floarea soarelui nesărate. Gustarea are 150 de calorii, 4,5 g. grăsime, 29 g. carbohidrați, 4 g. fibre vegetale și 3 g. proteine.

Pere și brânză: Alegeți o brânză cu aromă puternică, precum brânza de capră, pentru a echilibra aroma blândă a perei. Gustarea are aproximativ 190 de calorii, 9 g. grăsime, 21 g. carbohidrați, 5,5 g. fibre și 7 g. proteine.

Iaurt și fructe de pădure: Combinați o cupă de iaurt cu conținut scăzut de grăsimi cu o jumătate de cană de fructe de pădure proaspete sau congelate la alegere. Gustarea are aproximativ 135 de calorii, 0 g. grăsime, 24 g. carbohidrați, 1,5 g. fibre și 12 g. proteine.

Cu cât timp înainte de culcare e indicat să iei ultima gustare?

Experții au dezvăluit de ce nu este bine să mănânci seara târziu. Mulți oameni știu această regulă de aur, dar doar unii o respectă. Programul haotic îi îndeamnă pe câțiva să nu țină cont de orele normale cel puțin pentru ultima masă, așa că se grăbesc să mănânce ceva rapid chiar înainte de a se pune în pat, potrivit playtech.ro.

Cu toate astea, ultima gustare trebuie să fie cu două ore și jumătate înainte de somn.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.