vineri, mai 27, 2022

Condiția de a ieși din casă: declarație pe propria răspundere

Începând de luni, cetățenii Sibiului vor putea ieși din casă doar pe baza declarației pe propria răspundere. Raed Arafat a anunțat că municipiul Sibiu, alături de Șelimbăr și cartiertul Arhitecților, vor intra în carantină. Carantina va fi valabilă și pentru localitățile Tălmaciu și Cisnădie.

Deși carantina va intra în vigoare de luni, mall-urile și magazinele se vor închide din acest weekend,cu excepția farmaciilor, a magazinelor agro-alimentare și a piețelor.

Te-ar mai interesa: Transpiri în exces? Iată cum poți combate hiperhid...

Magazinele vor mai putea găzdui clienți doar cu respectarea unei condiții: maxim o persoană pe 8 metri pătrați, respectând toate regulile de sănătate publică emise, iar între orele 10 și 13, procurarea de alimente și materiale necesare va fi rezervată persoanelor cu vârste de peste 65 de ani.

Declarație pe propria răspundere

Pentru ieșirile sau intrările în zona de carantină există excepții: asistența medicală de urgență, activitatea profesională, cumpărarea alimentelor – pe baza declarației pe propria răspundere.

„La sfârșitul celor 14 zile, care sunt socotite de luni, vom face o nouă evaluare. Rugămintea noastră către populație este să înțeleagă și să colaboreze pentru aceste măsuri, care sunt extrem de necesare pentru a reduce impactul asupra sectorului sanitar și scăderea incidenței virusului”, a declarat Raed Arafat.

Te-ar mai interesa: Nu consuma aceste alimente dacă suferi de reflux g...

În acest timp, subprefectul Sibiului a fost demis, iar prefectul este în izolare, infectat cu coronavirus.

Județul Sibiu a depășit incidența de infectare de 7 la mia de locuitori. În acest moment, Municipiul Sibiu are o rată de infectare de peste 11 la mie.

„Măsurile în privința funcționării în privința instituțiilor din Sibiu au plecat de la revocarea din funcție a subprefectului, care a fost la comandă în ultimele 2 săptămâni, perioadă în care se putea mai multă eficiență. Am primit demisia directorului DSP și aștept și demisia managerului Spitalului Județean de Urgență. Vrem să îndreptăm situația din județ” a declarat și viceprim-ministrul României, Raluca Turcan.

Te-ar mai interesa: Te confrunți cu insuficiența cardiacă? Iată care s...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private