joi, iunie 1, 2023

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Ilfov a adoptat, duminică, mai multe hotărâri valabile în 31 de localităţi de pe raza judeţului, în care au fost dispuse măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor COVID-19. Aceste noi reguli vor intra în vigoare de luni, 27 septembrie, ora 10,00, ca urmare a creşterii ratei de incidenţă, cumulată la 14 zile, la 1.000 de locuitori.

Te-ar mai interesa: Medic: Nevoia de a urina mai des și mult mai urgen...

Hotărârea CJSU Ilfov nr. 173 din 26.09.2021 privind măsurile dispuse pentru localitățile Chiajna, Dărăști-Ilfov, Otopeni, Popești-Leordeni, Voluntari.

Hotărârea CJSU Ilfov nr. 172 din 26.09.2021 privind măsurile dispuse pentru unele localități din județul Ilfov.

Hotărârea CJSU Ilfov nr. 171 din 24.09.2021 privind aprobarea scenariilor de funcționare corespunzătoare unităților de învățământ din județul Ilfov.

Declarația pe propria răspundere și purtarea măștii în aer liber sunt valabile pentru 31 de localităţi din județul Ilfov: Bragadiru (7,75), Dobroeşti (8,91), Mogoşoaia (8,57), Chiajna (7,25), Dărăşti-Ilfov (6,25), Otopeni (6,35), Popeşti Leordeni (6,68), Voluntari (6,77), Baloteşti (4,02), Berceni (5,79), Brăneşti (5,66), Cernica (4,19), Ciolpani (4,97), Ciorogărla (3,36), Clinceni (4,60), Copăceni (4,38), Corbeanca (5,12), Cornetu (3,33), 1 Decembrie (4,14), Domneşti (4,48), Găneasa (4,02), Glina (4,19), Grăidştea (4,16), Gruiu (4,11), Jilava (4,03), Măgurele (5,94), Moara Vlăsiei (4,32), Pantelimon (4,78), Petrăchioaia (3,62), Ştefăneştii de Jos (5,37) şi Tunari (3,74).

Te-ar mai interesa: Alimente care ajută la prevenirea cheagurilor și a...

Declarația pe propria răspundere

Măsurile luate de autorități în București

Duminică, rata de infectare a fost de 4.35 la mie în București, după ce sâmbătă a fost de 4,1 la mia de locuitori. Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență (CMBSU) a anunțat noi restricții în Capitală, ce au intrat în vigoare azi-noapte, la ora 0.00, și sunt valabile două săptămâni.

Te-ar mai interesa: Simptome de accident vascular cerebral. Nu ignora ...

Potrivit CMBSU, masca de protecție devine obligatorie în spațiile publice aglomerate, inclusiv cele în aer liber. Sălile de fitness vor funcționa la o capacitate de 50%, iar accesul va fi permis doar persoanelor care sunt vaccinate, testate sau au fost bolnave. Totodată, la food court-urile din mall se intră ân baza certificatului verde Covid.

„Am fost întrebaţi ce se întâmplă cu zonele din mall unde se serveşte masa. Astfel, hotărârea de ieri prevede că zonele respective vor trebui delimitate, nu înseamnă că se construieşte un perete sau aşa ceva, dar se delimitează intrarea în zona respectivă, se intră printr-un anumit loc, în care se prezintă certificatul verde.

Te-ar mai interesa: Ai peste 50 de ani? Căsătoria poate preveni diabet...

Intrarea la food-court, cum se spune, sau la restaurantele din interiorul mall-urilor se va face tot cu certificatul verde. Se aplică aceeaşi regulă”, a declarat Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

În comunicatul de presă transmis de Prefectura București se precizează instituirea următoarelor măsuri, pentru 14 zile, începând cu data de 27.09.2021, ora 00:00:

Te-ar mai interesa: Metapneumovirusul uman, noul virus ucigaș.  Simpto...

– În spaţiile publice: pieţe, târguri, bâlciuri, talciocuri, staţii pentru transportul în comun, spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura

– Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activitatea în spaţii închise în domeniul sălilor de sport şi/sau fitness este permisă fără a depăşi 50% din capacitatea maximă a spaţiului cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 7 mp pentru fiecare persoană. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2

– STB SA va monitoriza permanent gradul de încărcare a mijloacelor de transport pe care le deservește, în scopul diminuării aglomerației din vehicule și stații, mai ales la orele de vârf.
Se va respecta circuitul de urcare/coborâre în mijloacele de transport, după cum urmează:
– în autobuze și troleibuze, accesul pasagerilor se va efectua prin ușa din față, iar coborârea pe celelalte uși;
– în tramvaie, accesul pasagerilor se va efectua prin ușa din mijloc, iar coborârea pe celelalte uși.
STB SA va informa călătorii cu privire la obligativitatea purtării corecte a măștii de protecție și a evitării consumului de produse alimentare în mijloacele de transport în comun, prin mijloace audio-video și prin afișare în mijloacele de transport în comun.

– Metrorex SA va informa și îndruma publicul călător prin instalațiile de sonorizare despre situațiile de aglomerare apărute și îl va informa asupra obligativității de a păstra distanțarea fizică și de a purta corect masca de protecție

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private