duminică, martie 26, 2023

Noi studii în medicină arată faptul că apigenina, care se găseşte în pătrunjel, luptă în combaterea celulelor canceroase.

Cancerul pulmonar este definit ca fiind o reproducere necontrolată a unor celule anormale în interiorul plamanului. Celulele canceroase se vor grupa şi vor forma o tumoră pulmonară. Dacă celulele canceroase se separă şi trec în circulaţia sanguină şi limfatică, acestea pot ajunge şi în alte zone ale organismului formând metastazele.

Te-ar mai interesa: Rolul ceaiului de păpădie în organism. Are capacit...

Cancerul de plămâni este o formă destul de agresivă cu o evoluţie rapidă. Este cea mai frecventă neoplazie din lume, cu incidenţă extreme de mare la bărbaţi. La femei, cancerul pulmonar este al doilea cel mai frecvent cancer dupa cel mamar.

Un studiu publicat  pe PubMed, un site al Naţional Institute of Health a scos la iveală că apigenina, o substanţă care se gaseşte în pătrunjel, poate distruge 86% dintre celulele cancerului pulmonar. Apigenina este un compus care se gaseste şi în alte alimente precum ţelina, portocalele, ceapa. Însă, pătrunjelul este cea mai bogată sursă de apigenină, în special cel uscat. Un alt studiu publicat în China în 2005 a scos la iveală că apigenina din pătrunjel este eficientă în combaterea creşterii celulelor canceroase. Cercetarea a fost publicată în revista Molecular Pharmacology.

Te-ar mai interesa: Accident grav feroviar în România! O locomotivă a ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private