Home » Medicamente & prospecte » Imodium 2mg 1 blister x 6 capsule...

Imodium 2mg 1 blister x 6 capsule

CE CONTINE Imodium?

 

Imodium v-a fost recomandat pentru tratamentul diareii.

Substanta activa a medicamentului Imodium este clorhidratul de loperamida.

•   O capsula contine 2 mg de clorhidrat de loperamida.

•   Capsula contine, de asemenea, lactoza monohidrat, amidon din porumb, talc si stearat de magneziu. Capsula insasi este compusa din oxid galben de fer (E 172), oxid negru de fer (E 172) indigotina (E 132), eritrozina (E 127), dioxid de titan (E 171) si gelatina.

 

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata:

 

Janssen Pharmaceutica N.V. Turnhoutseweg 30

B-2340  Beerse

Belgia

Producator

Janssen-Cilag

Domaine de Maigremont

27100 Val-de-Reuil, Franta

 

PENTRU CE ESTE INDICAT Imodium?

 

In caz de diaree, Imodium face scaunele mai consistente si mai putin frecvente. Puteti sa utilizati Imodium pentru un episod brusc (acut) de diaree sau diaree de lunga durata (cronica). De asemenea, vi se poate recomanda Imodium daca vi s-a indepartat o parte din intestin, pentru ca aceasta adesea poate produce diaree.

 

CAND NU TREBUIE SA UTILIZATI Imodium?

 

Imodium nu trebuie administrat copiilor sub 6 ani.

Nu utilizati Imodium:

–    daca exista sange in scaun sau daca aveti febra.

–    daca aveti o inflamatie a abdomenului inferior (de exemplu colita ulcerativa sau colita pseudomembranoasa ca rezultat al utilizarii antibioticelor);

–    daca medicul v-a spus ca incetinirea activitatii intestinului trebuie evitata, de exemplu, daca sunteti constipat sau abdomenul dumneavoastra este balonat.

–           daca stiti ca sunteti hipersensibil la medicament sau la oricare dintre excipienti. Daca aveti nelamuriri, cereti sfatul medicului dumneavoastra. sau farmacistului.

 

CE PRECAUTII SPECIALE TREBUIE SA LUATI ?

 

–           Desi Imodium opreste diareea, nu va trata cauza acesteia. Ori de cate ori este posibil, cauza diareii trebuie, de asemenea, tratata.

–           Cand aveti diaree, pierdeti multe lichide. De aceea, trebuie sa inlocuiti lichidele pierdute (sa beti mai multe lichide). Acest lucru este important in special pentru copiii mici. Farmacistul va fi in masura sa va ofere o pulbere speciala care contine zahar si saruri. Cand este adaugata in apa, aceasta va inlocui sarurile pe care le-ati pierdut in cursul unui episod diareic. Solutia este indicata in mod particular pentru copii.

–           In cazul unui atac brusc (acut) de diaree, Imodium va opri de obicei simptomele in decurs de 48 ore. Daca lucrurile nu se petrec asa, intrerupeti tratamentul si  adresati-va medicului dumneavoastra.

–           Daca aveti SIDA si sunteti tratati cu Imodium pentru diaree, daca aveti orice semn de balonare a abdomenului sau bombare a acestuia, intrerupeti tratamentul cu Imodium imediat si informati medicul dumneavoastra

 

Sarcina

Daca sunteti insarcinata sau credeti ca puteti fi, trebuie sa informati medicul dumneavoastra, care va decide daca puteti sa utilizati Imodium.

 

Alaptarea

Se recomanda sa nu utilizati Imodium daca alaptati, pentru ca in laptele dumneavoastra pot ajunge cantitati mici de Imodium.

 

Capacitatea de a conduce vehicule si de a folosi utilaje

Oboseala, ametelile sau  somnolenta pot insoti diareea. De  aceea, este recomandabil sa  fiti precaut cand conduceti vehicule sau folositi utilaje.

Alte medicamente

 

Informati medicul dumneavoastra daca utilizati medicamente care incetinesc activitatea stomacului si intestinelor (de exemplu, anticolinergice), pentru ca acestea pot determina un efect prea puternic al medicamentului Imodium.

Activitate mai redusa a ficatului

Informati medicul dumneavoastra daca aveti probleme cu ficatul; este posibil sa aveti nevoie de ingrijire medicala atenta cat timp luati Imodium.

 

CUM SA UTILIZATI Imodium SI IN CE CANTITATE

 

Doza de Imodium pe care trebuie sa o utilizati va depinde de varsta si de tipul de diaree. este disponibil sub forma de capsule care se inghit. Puteti utiliza Imodium oricand in cursul zilei.

Capsulele trebuie inghitite cu o cantitate de lichid.

 

•           pentru  un  episod  brusc  (acut),  administrati  2  capsule  Imodium  (4  mg  clorhidrat  de loperamida) o data, apoi 1 capsula Imodium (2 mg clorhidrat de loperamida) dupa fiecare scaun eliminat. Daca aveti un scaun solid sau tare sau daca trec 24 de ore fara a avea scaun, intrerupeti tratamentul.

•           pentru diaree de lunga durata (cronica), doza exacta va fi stabilita impreuna cu medicul dumneavoastra

 

Dar: Nu administrati mai mult de 8 capsule Imodium (16 mg clorhidrat de loperamida) in decurs de 24 de ore!

 

•           pentru un episod brusc (acut) de diaree, administrati 1 capsula Imodium (2 mg clorhidrat de loperamida), apoi continuati cu 1 capsula Imodium (2 mg clorhidrat de loperamida) pentru fiecare scaun eliminat. Daca copilul are un scaun solid sau tare sau daca trec 24 de ore fara a avea scaun, intrerupeti tratamentul.

•           pentru diaree de lunga durata (cronica), doza exacta va fi stabilita impreuna cu medicul dumneavoastra.

 

Dar: nu dati niciodata mai mult decat doza recomandata pe zi si pe kilogram de greutate corporala a copilului dumneavoastra!

 

Greutatea copilului in kilograme (kg)

Numarul maxim de capsule de Imodium pe zi

De la 14 kg

De la 20 kg De la 27 kg De la 34 kg De la 40 kg De la 47 kg De la 54 kg

Niciodata mai mult de 2 capsule Imodium

Niciodata mai mult de 3 capsule Imodium Niciodata mai mult de 4 capsule Imodium Niciodata mai mult de 5 capsule Imodium Niciodata mai mult de 6 capsule Imodium Niciodata mai mult de 7 capsule Imodium Niciodata mai mult de 8 capsule Imodium

 

Daca aveti nelamuriri, cereti explicatii medicului dumneavoastra sau farmacistului

 

Daca scaunele devin normale sau daca nu a fost eliminat un scaun timp de 12 ore opriti administrarea de Imodium. Daca aveti nelamuriri, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

 

REACTII ADVERSE

 

Este de obicei bine tolerat si este putin probabil sa apara reactii adverse, daca este administrat conform recomandarilor.

Pot aparea constipatie si balonare, ca si mictiuni dificile. Daca lucrurile se petrec astfel, opriti tratamentul cu Imodium si, daca aceste reactii sunt severe, adresati-va medicului dumneavoastra.

Urmatoarele simptome pot aparea uneori, dar acestea pot fi datorate chiar episodului diareic: disconfort  sau  durere  abdominala,  greata  si  varsaturi,  oboseala,  ameteli  si  somnolenta, uscaciunea gurii si flatulenta.

Daca observati reactii adverse de orice fel care nu sunt mentionate in acest prospect, va rugam sa informati medicul dumneavoastra sau farmacistul

 

SUPRADOZAJ

 

Daca ati luat prea mult Imodium, adresati-va medicului dumneavoastra, in special daca aveti oricare dintre urmatoarele simptome: rigiditate musculara, miscari necoordonate, somnolenta, mictiuni dificile sau respiratie superficiala.

Copiii reactioneaza mai puternic decat adultii la doze mari de Imodium. Daca un copil a luat o cantitate  prea  mare  de  medicament  sau  daca  apar  oricare  dintre  simptomele  de  mai  sus, adresati-va imediat medicului.

 

–    Se administreaza naloxona injectabil.

–    Se repeta administrarea naloxonei dupa 1-3 ore, daca este necesar

–    Se impune o monitorizare de cel putin 48 de ore.

 

PASTRAREA Imodium

 

A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj. A se pastra la temperaturi sub 30°C, in ambalajul original. A nu se lasa la indemana copiilor.

 

Ambalaj

Cutie cu un blister din PVC/Al a 6 capsule. Cutie cu un blister din PVC/Al a 20 capsule.

Data ultimei verificari a prospectului

Octombrie, 2005