joi, martie 30, 2023

Beatrice Mahler, mangerul de La „Marius Nasta”, a explicat cât de impotant este somnul pentru sănătate. Este esenţial să avem un somn nu doar calitativ, ci şi cantitativ – precizează medicul.

„Somnul face parte din una din cele patru nevoi de bază al fiecărui organism, alături de hrană, aer şi apă. Somnul este esenţial să fie liniştit.

Este esenţial să avem un somn nu doar calitativ, ci şi cantitativ. (…) Recomandarea pentru persoanele adulte este mai mare de 7 ore de somn pentru a avea o activitate eficientă pe parcursul zilei, pentru ca organismul să funcţioneze în parametrii de echilibru, dar acest lucru a fost puternic afectat în timpul pandemiei, pentru că pacienţii cu COVID au avut tulburări de somn importante induse atât de frica de boală, de insuficienţa respiratorie care a apărut”, a spus Mahler în cadrul conferinţei „Calitatea somnului şi impactul asupra sănătăţii. Impactul tehnologiei asupra somnului”.

Te-ar mai interesa: Medicul care a luat șpagă de 6 ori într-o săptămân...

Medicul a declarat că pandemia şi contextul social actual impun o reevaluare a modului în care pneumologul va interveni în diagnosticul tulburărilor de somn.

„Suntem într-un moment în care într-adevăr momentul pandemiei şi momentul social contextul social în care ne aflăm, inclusiv războiul şi presiunea în faţa căreia suntem supuşi zi de zi, impune o reevaluare a modului în care pneumologul va interveni în diagnosticul tulburărilor de somn.


Pandemia şi-a pus amprenta asupra modului în care a fost afectată viaţa noastră

Sunt convinsă că sunt multe lucruri de făcut, pentru că aşa cum au trecut ultimii doi ani, în care s-au întâmplat şi lucruri bune datorită tehnologiei, am învăţat să comunicăm altfel, am învăţat că este nevoie şi de o astfel de comunicare şi relaţionare, totuşi pandemia şi-a pus amprenta asupra modului în care a fost afectată viaţa noastră”,a explicat medicul, potrivit Agerpres.

Te-ar mai interesa: Avertizare NASA: Posibile furtuni geomagnetice vin...

Beatrice Mahler a mai subliniat că persoanele care au probleme cu somnul trebuie să evite stimulentele și să aleagă aceeași oră la care merg la culcare.

„Să avem un comportament care să devină ca o regulă de viaţă atunci când vrem să avem o noapte liniştită. Este recomandat ca persoanele care au probleme de latenţă a somnului – adorm mai greu sau se trezesc noaptea de mai multe ori sau se simt obosite a doua zi chiar dacă aparent au dormit un număr important de ore – să îşi evalueze modul în care îşi petrec după amiaza.

Te-ar mai interesa: Alimentul dulce care hrăneşte celula hepatică. Ind...

A fi evitat consumul de stimulante (cofeină, substanţe energizante), să alegem aceeaşi oră în care ne ducem la culcare, nu este important să fie o anumită oră, este important să fie în corelaţie cu bioritmul şi nevoile pe care le avem fiecare din noi. Ea nu trebuie să varieze cu mai mult de o oră”, a mai explicat medicul.

În plus, medicul spune că este important să evităm activitățile fizice înainte de culcare și să ne asigurăm că avem o ambianță plăcută în camera în care dormim.

Te-ar mai interesa: Substanța consumată de Ana Morodan, prinsă băută ș...

„Este important să evităm activităţile fizice intense înainte de ora de culcare. Ce este extrem de important este ca locul pe care îl alegem pentru somn, camera în care dormim să aibă o atmosferă liniştită, calmă care să favorizeze relaxarea şi să fie însoţită de momente care să creeze o ambianţă plăcută”, a mai spus medicul.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private