Sari la conținut

Imunizarea cadrelor didactice. Ce s-a decis până acum, conform ministrului Educației?

imunizarea cadrelor didactice

Recent, Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a declarat în exclusivitate că la jumătatea lunii ianuarie se va efectua o situație ce privește imunizarea cadrelor didactice. În acest sens, profesorii și personalul auxiliar din învățământ vor întocmi liste cu deciziile personale și disponibilitatea către vaccin.

Până la jumătatea lunii ianuarie se va întocmi o listă ce privește imunizarea cadrelor didactice și a personalului auxiliat din învățământ, declară ministrul Educației, potrivit Realitatea. Acest lucru s-a decis ca urmare a dorinței de a redeschide școlile și de a continua cursurile în mod clasic. Cu toate acestea, decizia se va finaliza și în funcție de evoluția contextului pandemic actual, autoritățile urmărind posibila fluctuație a incidenței de infectare la nivelul țării.

„Am cerut in intreg sistemul de educație, prin inspectoratele școlare și universități, situația personalului didactic, auxiliar nedidactic care are disponibilitate de vaccinare – o raportare numerică.

Este nevoie de clarificarea unor lucruri pe un subiect de maxim interes pentru intreaga societate românească, și anume acela al redeschiderii cât mai grabnice a școlilor. Redeschidere pe care o doresc in calitate de ministru, pe care o doresc întreg Ministerul Educației și întreg sistemul”, a declarat Sorin Cîmpeanu la Realitatea Plus.

Decizia se va lua în a doua parte a lunii ianuarie, atât după finalizarea listelor, cât și după stabilirea siguranței în contextul pandemic actual.

„Ne dorim derularea semestrului al II-lea în format clasic, însă ne vom putea pronunţa responsabil şi fundamentat doar după jumătatea lunii ianuarie, respectiv în ultima decadă a lunii. Va fi luat în considerare orice scenariu ce va rezulta în urma analizei. Nu excludem niciun scenariu, fie că vorbim de prioritate pentru cei mici sau pentru cei care susţin examenele naţionale, fie că vorbim de prioritate a zonelor cu o rată de infectare mai redusă, aşa cum solicită Consiliul Naţional al Elevilor“, a afirmat Ministerul Educației, potrivit Realitatea.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: