Sari la conținut

Cadrele didactice, obligate să se vaccineze/ testeze la fiecare două zile. Dacă refuză, sunt concediate

Varianta Delta se răspândește în toată lumea, aducând îngrijorare experților în sănătate. Aceasta este cea mai periculoasă și contagioasă tulpină SARS-CoV-2, având capacitatea de a infecta un număr semnificativ de persoane. Astfel, specialiștii vor implementa diferite măsuri care vor contribui la limitarea răspândirii variantei. 

Anul trecut, elevii au avut de suferit din cauza închiderii instituțiilor de învățământ. În acest nou an școlar, autoritățile își propun să evite pe cât posibil suspendarea cursurilor fizice, chiar și pentru o perioadă scurtă.

Astfel, se vor adopta anumite măsuri stricte care au rolul de a proteja atât elevii, cât și cadrele didactice.

Vaccinare/ testare obligatorie pentru cadrele didactice

Cadrele didactice din Italia sunt obligate fie să se vaccineze, fie să-şi facă teste COVID din două în două zile. Dacă refuză, sunt concediate. Pe de altă parte, Italia lărgeşte aria de utilizare obligatorie a certificatului, comunică RADOR.

Nu mai târziu de miercuri guvernul de la Roma ar putea să aprobe decretul care stabileşte obligaţia certificatului digital COVID şi pentru angajaţii din instituţiile publice, personalul din restaurante, săli de sport, transport şi din lumea spectacolului.

„Dacă ajungem la 90% acoperire de vaccinare ne asigurăm că suntem în siguranță”, consideră consilierul ministrului sănătăţii Roberto Speranza, Walter Ricciardi.

„Împreună cu Green Pass am putea să controlăm circulaţia virusului cu un anumit grad de linişte. Nu îl eliminăm, dar prezenţa acestuia ar fi compatibilă cu conduita unei vieţi normale şi cu protecţia sănătăţii” – a adăugat Ricciardi.

În România nu vor exista discriminări

În România, elevii cu vârsta de pest 12 ani se vor putea vaccina în cabinetele școlare, autoritățile asigurând necesarul de echipament și personal pentru imunizarea copiilor.

De asemenea, părinții sau angajații școlilor se pot vaccina, la cerere, în același spațiu destinat elevilor. Deși nu se vor face discriminări între profesorii vaccinați și cei nevaccinați, autoritățile subliniază că vaccinarea este cea mai bună formă de protecție anti-COVID.

 

 

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: