sâmbătă, octombrie 1, 2022
Imunoterapia pe bază de bacterii. Un tratament potențial al cancerului cu mai puține efecte secundare decât chimioterapia
Un tratament cu un cost redus și netoxic ar putea oferi persoanelor care luptă împotriva cancerului o nouă alternativă la chimioterapie. Cercetătorii de la Universitatea Națională Australiană (The Australian National University, ANU, n.e.) au descoperit o modalitate de a utiliza bacteriile moarte pentru a ajuta la declanșarea sistemului imunitar al organismului și la micșorarea cancerului.
Aude Fahrer, cercetătorul principal ANU, a declarat că un studiu clinic în curs cu tratamentul complet cu Adjuvantul Freund a arătat rezultate promițătoare și ar putea îmbunătăți semnificativ rezultatele pentru pacienții care luptă împotriva bolii.
„Credem că ar putea fi un schimbător de jocuri. Dacă acest lucru funcționează bine, va fi o nouă opțiune de tratament cu mult mai puține efecte secundare, care va fi disponibilă pentru pacienții cu cancer ”, a spus profesorul Fahrer, potrivit perthnow.co.au
Products

Adjuvantul Freund complet este format din doar trei ingrediente: ulei mineral, surfactant și bacterii moarte

Adjuvantul Freund este o soluție de antigen emulsionat în ulei mineral și utilizat ca imunopotențiator (rapel). Forma completă, adjuvantul complet al lui Freund (FCA sau CFA) este compusă din micobacterii inactivate și uscate (de obicei M. tuberculosis), în timp ce forma incompletă (FIA sau IFA) nu are componentele micobacteriene (deci doar apa din emulsia de ulei). Este numit după Jules T. Freund.

Te-ar mai interesa: De ce s-a sinucis tânărul chirurg Radu Mirică: mes...

Echipa profesorului asociat Fahrer a testat tratamentul pe opt pacienți cu cancer la spitalul Canberra. Noul tratament a reușit să reducă cantitatea de lichid din jurul plămânilor pacientului și să le micșoreze tumora.
„Toți au fost pacienți în stadiu târziu, dar într-un caz, în mod special, am reușit să îmbunătățim semnificativ calitatea vieții pacienților”, a spus Aude Fahrer.
Profesorul asociat Fahrer a declarat că noua abordare consumă mai puțin timp decât alte tratamente pentru cancer, cum ar fi chimioterapia.
Cele mai bune lucruri despre acest nou tratament este că necesită câteva doze, este simplu de administrat și are efecte secundare scăzute. Căderea extremă a părului, greața, oboseala și durerea fizică sunt doar câteva dintre efectele chimioterapiei.
Și, în timp ce unele tratamente pentru imunoterapie împotriva cancerului pot costa până la 40.000 de dolari, noul tratament al cercetătorului ANU este foarte accesibil, cu doar 20 USD pe doză.

Imunoterapia pe bază de bacterii este o abordare simplă, dar neobișnuită, pentru tratarea tumorilor

Aceasta presupune injectarea unei soluții cu eliberare lentă a micobacteriilor moarte direct în cancer, a spus profesorul asociat Fahrer. Ideea este că aceasta va aduce celulele imune în cancer pentru a ataca bacteriile, chiar dacă sunt moarte și, ca efect secundar, va determina celulele imune să atace și cancerul.
„Odată ce celulele imune se înmulțesc, ele pot călători în jurul corpului, deci nu numai că ar ataca cancerul la locul injectării, ci și orice metastaze – unde cancerul s-a răspândit în altă parte a corpului.”
În timp ce studiile au fost efectuate doar pe pacienți cu cancer uman în stadiu târziu, profesorul asociat Fahrer a spus că noul tratament a reușit să elimine complet unele tumori din stadiile anterioare în studiile pe animale.
În cazul în care noul tratament continuă să arate succes în studiile clinice, cercetătorii spun că tratamentul are potențialul de a ajuta la tratarea tuturor formelor de cancer tumoral solid. Un al doilea studiu clinic al noului tratament la Spitalul Canberra a fost deja aprobat.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private