miercuri, octombrie 5, 2022

Grupul de Comunicare Strategică a raportat duminică (5 septembrie) 1.242 de noi cazuri Covid. În ultimele 24 de ore au fost raportate 11 decese. Numărul total de cazuri urcă astfel la 1.106.008, dintre care 34.689 au decedat, iar 1.058.587 au fost declarate vindecate. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 86 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. Nu au fost raportate decese anterioare intervalului de referință.

Te-ar mai interesa: Așa apare cancerul. Preot: Lovim în organe în func...

Pe fondul datelor transmise de Grupul de Comunicare Strategică, Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat duminică seara la Digi24 că este posibil ca în a doua jumătate a lunii octombrie să se ajungă la București la o incidență a cazurilor de COVID de 6 la mie, prag de la care se intră în online.

„În București, astăzi avem o rată de infectare de 1,02, am depășit 1 la mie. La 1 august aveam 0,13 la mie, iar pe 31 august de șase ori mai mult, 0,78, deci într-o lună, între 1 și 31 august, am crescut de șase ori. Vom vedea. În acest ritm, dacă nu înțelegem importanța vaccinării, este posibil să ajungă și Bucureștiul, în a doua parte a lunii octombrie, la 6 la mie. A nu se confunda atingerea pragului de 6 la mie cu intrarea în carantină”, a atras atenția ministrul educației.

Te-ar mai interesa: Sfat pentru întărirea sistemului imunitar. Medic: ...

El a precizat că decizia intrării sau nu a unei școli în online se va lua în funcție de rata de incidență anunțată vinerea și se va menține pentru durata întregii săptămâni următoare, chiar dacă între timp se ajunge la 6 la mie.

„Se ia în calcul rata de infectare valabilă pentru ziua de vineri a fiecărei săptămâni și scenariul stabilit este valabil pentru întreaga săptămână, cu alte cuvinte, dacă într-o zi de vineri vom avea 5,99 la mie, toată săptămâna viitoare școlile vor fi cu prezență fizică, chiar dacă luni, marți, miercuri se ajunge la 6,01 sau 6,05 la mie. Sunt praguri stabilite și asumate de autoritățile române – INSP, Ministerul Sănătății, CNSU”, a explicat Sorin Cîmpeanu.

Te-ar mai interesa: Descoperire istorică despre cei care se abțin de l...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private