Sari la conținut

Realitatea din spatele numărului de infectări. Ce se întâmplă cu testele rapide antigen?

Testele rapide

Recent, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat posibilitatea ca testele rapide antigen să fie înregistrate și raportate către autorități. Decizia a fost luată ca urmare a discrepanței dintre numărul real de infectări și testele PCR realizate de români.

Experții din domeniul medical recomandă ca rezultatele pozitive obținute în urma utilizării testelor rapide antigen să fie raportate, de asemenea, către autorități, potrivit Antena 3. Această decizie a survenit în urma diferenței dintre numărul real de infectări și numărul oficial raportat. Această discrepanță a apărut odată cu testele rapide antigen, pe care mulți români le preferă în locul celor PCR, care se raportează în mod normal.

„Unele teste antigenice au o acuratețe destul de bună, se apropie de PCR, doar că pentru asta ar trebui să fie și surse credibile. Când le luăm din mediul online e greu de spus. În primul rând nu putem verifica sursa. În plus, contează și cum facem aceste teste – sunt niște manevre, nu sunt complicate, dar trebuie făcute corect, pentru a avea și un rezultat care să fie corespunzător.

Legat de cei care au un rezultat pozitiv, cred că ar trebui să știe că în momentul de față nu există nicio obligativitate de a fi internat și că dacă ai o formă ușoară sau o formă asimptomatică ce nu necesită internare poți să rămâi în izolare acasă fără să fie necesar absolut nimic în plus. E important să te izolezi în raport cu ceilalți ca să nu transmiți”, a declarat expertul Adrian Marinescu în exclusivitate pentru Antena 3.

Cum se explică diminuarea numărului oficial raportat?

De asemenea, Adina Alberts a dezvăluit motivele pentru care a existat o scădere bruscă a numărului de testări oficiale, într-o postare, pe rețelele de socializare. Medicul a asociat această diminuare substanțială cu apariția testelor Antigen. Cu toate că oamenii le fac, acestea nu se raportează nicăieri, iar autoritățile nu pot monitoriza în mod corespunzător evoluția pandemiei în România.

„Știți de ce nu se mai raportează oficial un număr important de testări pentru detecția Sars-Cov2?
Pentru că au apărut TESTELE RAPIDE ANTIGEN, care sunt ieftine și la îndemână. Sunt ușor de folosit, sunt exacte, rezultatele apar în 10 minute. Cei care sunt pozitivi se autoizolează și se tratează acasă la indicația medicilor de familie!”, a declarat medicul, pe pagina sa de Facebook.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: