luni, martie 27, 2023

În acest moment este disponibil un singur pat liber ATI pentru bolnavii de Covid, la nivel național.

Din păcate, este disponibil doar un pat liber de ATI în judeţul Iaşi, altul decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2, la nivel național.

Luni, 8 noiembrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1.756 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. În București sunt avizate de DSP 392 paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19.

Te-ar mai interesa: Horoscop 27 martie – 2 aprilie. Se anunță no...

Este disponibil un singur pat liber ATI pentru bolnavii de Covid, la nivel național

De asemenea, la nivel național există o rezervă operațională de 173 paturi ATI destinate pacienților de COVID-19. Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale.
1.870 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.

„La  nivel național, la acest moment este disponibil 1 pat liber de ATI în județul Iași, altul decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2.

Se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă dacă mănânci zilnic terci de ovăz? ...

Menționăm faptul că în procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare”, au transmis autoritățile.

8 noiembrie 2021- 4.255 de noi cazuri de coronavirus, în ultimile 24 de ore

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 4.255 de noi cazuri de coronavirus.

Te-ar mai interesa: Rodica Popescu Bitănescu, măcinată de o boală grav...

Din totalul de 241 de pacienți decedați, 224 erau nevaccinați și 17 vaccinați.

Cei 17 pacienți decedați vaccinați aveau vârste cuprinse între grupele de vârstă 40-49 de ani și peste 80 de ani. Toți pacienții decedați vaccinați prezentau comorbidități.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 18.849. Dintre acestea, 1.870 sunt internate la ATI.

Te-ar mai interesa: Rolul ceaiului de păpădie în organism. Are capacit...

Din totalul pacienților internați, 348 sunt minori, 318 fiind internați în secții și 30 la ATI.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private