Sari la conținut

În ce caz este necesară a treia doză de vaccin? Virgil Musta: „A treia doză va fi necesară în momentul care în care apar…”

În ce caz este necesară a treia doză de vaccin? Virgil Musta: „A treia doză va fi necesară în momentul care în care apar…”

Specialiștii vorbesc din ce în ce mai des despre necesitatea unei a treia doze de vaccin anti-covid. Virgil Musta a atras atenția că, în cazul țării noastre, o a treia imunizare ar putea fi făcută „dacă apare din nou un număr de cazuri mai mare de infecții”.

Șeful de secție de la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara a explicat că a treia doză de vaccin anti-covid va fi necesară dacă nu s-ar imuniza suficientă populație în timp util pentru a se crea acea așa-zisă imunitate de turmă.

În ce caz este necesară a treia doză de vaccin?

„Cred că a treia doză va fi necesară în momentul care în care apar tulpini noi și este important să ne vaccinăm ca să scădem riscul de apariție a lor. Dacă nu reușim să vaccinăm un număr mare de populație într-un timp scurt, va trebui să facem acest vaccin între 6 și 12 luni de la cea de-a două doză.

A treia imunizare crește și prelungește protecția în această infecție, spun studiile. Cred că se va stabili dacă se face a treia imunizare în momentul în care numărul de cazuri va crește din nou alarmant”, a precizat medicul la B1 TV.

De asemenea, medicul Virgil Musta a dezvăluit că un nou vaccin anti-covid ar putea include și o componentă anti-gripală.

„Tehnologia ARM-mesager permite realizarea într-un timp foarte scurt a unui vaccin. Există studii pentru vaccinuri similare în cazul altor tulpini. Dar există și alte studii pentru vaccinuri care să conțină virusul gripal, dar și anti-covid”, a mai subliniat medicul timișorean.

Virgil Musta: Dacă ne vaccinăm, nu va fi valul al patrulea

În ciuda măsurilor de relaxare, atât la nivel național, cât și european, medicul Virgil Musta este de părere că pericolul nu a fost depășit definitiv. Acesta a reamintit că, în urmă cu un an, numărul de infectări cu coronavirus a crescut brusc, tot după o relaxare generală.

„Anul trecut în iunie aveam trei cazuri, trei pacienți și toată lumea era fericită că am scăpat. Și într-o lună eram din nou plini pentru că nu am fost suficienți de precauți și responsabili. Sper ca acum să învățăm și din ce am greșit.

Suntem vaccinați în procent de 30 la sută, dar nu e suficient, ca să stăm liniștiți ar trebui să avem un procent de 70% rapid. Dacă ajungem să facem acest lucru vom ajunge să transformăm această boală într-o banală viroză respiratorie cu anumite complicații la anumite persoane, ca și gripa.

Și, din când în când, trebuie să fim mai precauți că există risc epidemiologic mai sever sau mai mic. Dacă nu vom reuși să facem acest lucru, apare o nouă tulpină. O nouă tulpină înseamnă un nou virus, ce s-a întâmplat acum și riscăm să o luăm de la capăt. Nu va fi valul patru dacă ne vaccinăm. Dacă nu ne vaccinăm și apare o nouă tulpină, atunci va fi valul patru”, a explicat medicul Virgil Musta, potrivit pressalerts.ro.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: