joi, februarie 9, 2023

Deşi abia a debutat sezonul virozelor, aproape 100.000 de infecții respiratorii au fost înregistrate, doar săptămâna trecută. Copiii sunt victime sigure, dovada că spitalele de pediatrie sunt pline.

Potrivit medicilor, deşi circulă un virus respirator cunoscut, starea pacienţilor se poate deteriora rapid, până la internarea la terapie intensivă. Tocmai de aceea, este important ca părinții să ia legătura cu un medic, de la primele simptome.

Te-ar mai interesa: Un medicament luat frecvent de oameni ar putea cre...

Toate camerele de gardă sunt pline de copii bolnavi. Sunt secții întregi în care nu mai există locuri.

Spitalele de pediatrie din ţară rămân zilnic fără locuri de internare, iar medicii sunt nevoiți să accepte cazurile cele mai severe. Supraaglomerate sunt şi secţiile de pediatrie ale Spitalul Marie Curie din Capitală, unde un singur medic îngrijeşte chiar şi peste 100 de copii într-o gardă.

În acest sezon s-a răspândit virusul sincițial respirator. La primele simptome, copilului îi curge nasul și poate avea dureri în gât, dar și febră. Starea i se poate agrava rapid, şi, dacă nu este tratat corespunzător, îi sunt afectaţi plămânii. Acelaşi virus, poate provoca otite, bronşiolite și chiar pneumonii. Copii care nu au şi alte probleme de sănătate au ajuns la terapie intensivă.

Te-ar mai interesa: Un medic din Cuba dezvăluie rețeta naturală pentru...

„În momentul în care vine cu obstrucție nazală și cu tuse, va primi diagnostic de infecție de căi respiratorii inferioare care mâine e posibil sa meargă către căile respiratorii superioare si să primească diagnostic de pneumonie.

Trebuie să facem un triaj destul de serios al severității bolii și internăm doar copiii foarte gravi bolnav”, a declarat Antohe Alina, pediatru Spitalul Marie Curie, potrivit Antena3 CNN.

Te-ar mai interesa: O legendă a muzicii populare considerată „Tezaur u...

Unele cadre medicale se declară epuizate din cauza valului de prezăntări încât au anunţat că îşi vor depune demisiile.

Dr. Mihai Craiu: suntem abia la început

Cunoscutul pediatru Mihai Craiu, de la Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului (INSMC) atrage atenția, într-o postare pe Facebook, că, în această perioadă, „un val de bronșiolite a început să măture emisfera nordică”. Iar acest val abia a început la noi în țară, spune el.

Te-ar mai interesa: Semne de avertizare precoce ale cancerului: 5 simp...

„Scriam la începutul lunii că sezonul de boli virale va fi deosebit de zgomotos anul acesta pentru copiii mici. A început acum mai mult de o lună cu școlarii. Și unii s-au plâns… Vai, vai iar spălat mâinile, jos masca, nu mai vrem dictatură medicală etc, etc. Las’ că e bine acum. Când un val de bronșiolite, de 3 ori mai mare decât cel de anul trecut și cel mai mare din ultimii 10 ani din UE, a început să măture emisfera nordică”, a scris medicul pediatru într-o postare pe Facebook.

Te-ar mai interesa: ALERTĂ ALIMENTARĂ! Chipsuri contaminate cu o subst...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private