Sari la conținut

„În două zile v-au și anihilat, domnule ministru?” Monica Pop, atac la adresa lui Arafat: În ce calitate trimite DSU ordine la spitale? Spitalele depind de ministrul Sănătății, nu de DSU!

„În două zile v-au și anihilat, domnule ministru?” Monica Pop, atac la adresa lui Arafat: În ce calitate trimite DSU ordine la spitale? Spitalele depind de ministrul Sănătății, nu de DSU!

În urmă cu mai puțin de o săptămână, Alexandru Rafila declara că și-ar dori ca ca deciziile în gestionarea pandemiei să fie luate de Ministerul Sănătății.

„DSU şi-a făcut foarte bine treaba în România şi domnul doctor Arafat este un foarte bun profesionist. Dar politica de sănătate şi sănătate publică o face Ministerul Sănătăţii.

Măsurile de sănătate publică trebuie luate și asumate de Ministerul Sănătăţii.

Nu se poate ca aceste măsuri cu impact pe sănătatea publică să fie aprobate de o altă structură, iar Ministerul Sănătății să răspundă”, spunea la acea vreme Alexandru Rafila, care a adăugat că intenționează să pună în discuție, în cadrul guvernului, modificarea acestui mecanism, dar și că, la acel moment, nu discutase încă cu Raed Arafat.

„În două zile v-au și anihilat, domnule ministru?”

Ulterior noul ministrul a declarat că nu a discutat cu premierul Ciucă despre o posibilă mutare a unor atribuţii privind gestionarea pandemiei de la Departamentul de Situaţii de Urgenţă (DSU), condus de Raed Arafat, la Ministerul Sănătăţii.

În acest context, medicul oftalmolog Monica Pop și-a arătat dezamăgirea, considerând că Rafila a fost deja „anihilat” de vechile forme de organizare ale strategiei pandemice.

În două zile v-au și anihilat, domnule ministru? Nu vă lăsați! Nu ne luați speranțele!”, a scris medicul pe contul său de Facebook.

Monica Pop este de părere că politica de intimidare a autorităților are ca efect exact opusul a ceea ce se dorește.

„Românii știu! Avem ministru al Sănătății un cunoscut profesor doctor de specialitate! De ce și în ce calitate vorbește domnul dr. Arafat, un nespecialist, despre noua tulpină? Va scădea și mai mult credibilitatea!

Ce politică medicală de pandemie este cea condusă de adjunctul ministrului de interne?!

Cea în care se induce panica, teama, opresiunea, depresia, neîncrederea în spitale, libera circulație a celor vaccinați netestați, care se știe bine că pot raspândi boala?!

Netestarea în masă de teama reducerii vaccinării? Pedepsirea celor care spun aceste lucruri? Catalogarea lor într-un registru nereal, mincinos, ca să se poată disculpa pentru lanțul de greșeli de atitudine și dezinformare??!! Poliție medicală…”, a scris Monica Pop pe pagina sa de Facebook.

Monica Pop, atac la adresa lui Arafat: În ce calitate trimite DSU ordine la spitale? Spitalele depind de ministrul Sănătății, nu de DSU!

Celebrul medic oftalmolog a mai subliniat că strategia unei pandemii nu poate fi atribuția decât a Ministerului Sănătății. Monica Pop se întreabă retoric care sunt, de fapt, atribuțiile Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), condus de Raed Arafat.

„Nimeni nu înțelege amestecul acesta: DSU, Armata, Ministerul Sănătății”, a atras atenția medicul Monica Pop.

„Spitalele depind de ministrul Sănătății, nu de DSU! Nu știm de vreo altă subordonare medicală! Nici a Ministerului Sănătății față de Ministerul de Interne sau de DSU!

Trebuie să fie publice atribuțiile DSU (Departamentul pentru Situații de Urgență) în strategia unei pandemii!

Care sunt, înafară de asigurarea transportului medical și de intervenția rapidă la accidente, incendii etc?! De ce nu sunt publice?! Românii au dreptul să știe!

În ce calitate trimite DSU ordine (restrictive) la spitale? Dar nu răspunde pentru nimic, dimpotrivă, aruncă toată responsabilitatea pe spitale și pe medici!

Nu ar trebui ca ordinele să fie transmise numai de Ministerul Sănătății, care are atribuția de a face toată strategia spitalelor?! Și răspunde pentru toată activitatea lor???!!!

Evoluția pandemiei și campania de atitudine profilactică și terapeutică nu trebuie să revină tot Ministerului Sănătății?

Ce legătură are DSU cu aceste aspecte, pur medicale? Nimeni nu înțelege amestecul acesta: DSU, Armata, Ministerul Sănătății (care, deși ar trebui să fie pe primul loc în strategia de pandemie și în orice  tip de campanie în speță, a fost, până acum pe ultimul).

Copilul cu mai multe moașe…

Speram ca noul Guvern să pună ordine în strategia unei pandemii, să se termine odată cu abuzurile și cu inducerea panicii, pentru ca oamenilor să le fie mai ușor să o depășească! Și să capete speranțe!

Până acum nu au prea avut! Panică, restricții, opresiune și teroare!”, a mai scris Monica Pop pe pagina sa de Facebook.

 

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: